Lacul Amara, Buzău
Lacul Amara, Buzău
Publicitate
Clubul Sportiv Medgidia
Lacul Amara din județul Buzău a secat complet. Acesta se întindea pe o suprafață de 8 kilometri pătrați, iar aici trăiau păsări sălbatice și se întâlnea o vegetație asemănătoare cu cea a Deltei Dunării. În 2020, în județul Constanța același lucru se întâmpla și cu lacul Nuntași.

Macovei Ureche, profesor de geografie într-o localitate de lângă lacul Amara, consideră că fenomenul s-a produs din cauza încălzirii globale, dar și a faptului că a fost mutat cursul râului Buzău, potrivit Digi24:

Râul Buzău curgea aici, lângă lac, la 500 m. Erau în strânsă legătură printr-un canal și un stăvilar și fluctuațiile de nivel ale lacului erau mai mici”, a explicat Macovei Ureche pentru Digi24.

Acesta mai consideră că singura soluție ca lacul să revină la normal este ca râul Buzău să fie adus mai aproape de lac:

Publicitate
Energia Residence apartamente de vanzare Constanta

Buzăul trebuie adus pe cursul vechi, inițial, undeva aici, la 500 m de lac. Și problema se rezolvă. Temporar, pentru că dacă va continua încălzirea globală și oamenii nu fac nimic, împăduriri, oprirea gazelor cu efect de seră, atunci e posibil să dispară lac după lac, râu după râu, și viața odată cu acestea”, a mai precizat profesorul.

Foto: captură video Digi24

Citește și:

Continuă salvarea lacului Nuntași, secat în urmă cu câteva săptămâni. Nămolul avea proprietăți precum cele ale Lacului Techirghiol

Grup de păsări Flamingo pe lacul Nuntași. În urmă cu un an era secat

(Foto) Lacul Nuntași este din nou alimentat cu apă

 

Publicitate
Zen Residence – Constanta, apartamente de 2 - 3 camere direct dezvoltator imobiliar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Introduceți aici numele dvs.