Claudia David, medic de profesie și Adriana Păun, manager cu o experiență vastă într-o multinațională, dar și în programe Montessori vin în întâmpinarea părinților cu programe și ateliere inedite pentru copiii lor, menite să readucă bucuria de altădată în sufletele și pe chipurile copiilor de astăzi. Absorbiți de gadgeturile care le ocupă tot timpul liber, copiii au acum posibilitatea de a experimenta lucruri noi alături de o echipă frumoasă și dornică de a-i ajuta deopotrivă pe cei mici, dar mai ales pe părinți.   

Ineditul programului pus la dispoziție de cele două coordonatoare ale centrului „Lumea Cunoașterii”, în afara diverselor activități zilnice, sunt plimbările în aer liber, în zona istorică a orașului, vizitele la bibliotecă, la Sala Sporturilor, pe plajă.

În fiecare zi avem activități diverse, în funcție de grupul pe care îl avem. Scopul nostru este ca cei care vor veni aici să se conecteze cu ei, cu noi, cu ceilalți copii din grup. Spațiul nostru este în zona centrală a Constanței și totul este aproape, lucru care ne permite să mergem mult pe jos. În plimbările noastre învățăm și despre arhitectura orașului. Cu ajutorul nostru încercăm să le aducem copiilor în prim plan multe dintre activitățile pe care și noi în trecut le făceam, fără ajutorul părinților: joacă în aer liber, plimbări lungi, reîntoarcerea la natură. Am avut chiar și copii care nu s-au plimbat niciodată, aveau părinți ocupați și erau foarte mirați atunci când le spuneam că noi vom merge pe jos, nu cu mașina”, ne-a spus Claudia David.

Activitățile Centrului „Lumea Cunoașterii” se diferențiază de cele ale altor centre prin faptul că aduc în prim plan activitățile de plimbare în oraș, dar și pe malul mării.

Publicitate
Energia Residence apartamente de vanzare Constanta

„Am mers la plimbare indiferent de vreme – ploaie, frig, zăpadă. Noi studiem sistemele educaționale din alte țări și vedem că acolo se merge mult pe emoții, sentimente, exteriorizarea lor. Facem activități cu copiii pe care acasă nu le pot experimenta, din diverse motive: alergăm, pictăm cu tălpile, ne murdărim. Încercăm să dezvoltăm copiii prin puține cuvinte care încep cu „nu”, cu anumite limite, ca ei să se simtă liberi”, a mai spus Claudia David.

„Vom face un program de plimbare dimineața plus activități, yoga, meditație, învățăm să respirăm. Întotdeauna ne conectăm cu copiii și derulăm activități cu care ei să rezoneze”, ne-a spus Adriana.

„Lumea Cunoașterii” a luat naștere în urmă cu trei ani, în urma unui curs de antreprenoriat, un concurs de proiecte pe fonduri europene câștigat de Claudia. A fost înființat un centru educațional care avea la bază studierea fizicii și a chimiei, laboratoare în cadrul cărora elevii începând de la clasa a șasea până la clasa a XII-a puteau pune în practică ceea ce studiau la școală la nivel teoretic.

„Ulterior ne-am dat seama că unii părinți și copii nu înțeleg importanța științei, iar aceștia sunt direcționați să aprofundeze doar matematică și română, în perspectiva viitoarelor examene, fără a privi și partea utilă și necesară în viitor a științelor. Ideea noastră se bazează pe faptul că fizica și chimia trebuie povestită prin joacă, altfel ei, copiii, nu înțeleg. Ulterior a venit pandemia și a trebuit să închidem și m-am gândit să mă reinventez, să coborâm vârsta minimă a participanților la atelierele noastre: activități de slime, vulcani… tot chimie, dar prin joacă”, a mai spus Claudia.

Activitățile pe care Adriana și Claudia le susțin sunt destinate copiilor de la 3 ani la 10 ani.

Cu autobuzul prin oraș
Cu autobuzul prin oraș

Programul atelierelor propuse de ”Lumea Cunoașterii” începe, în fiecare zi de luni până vineri, între orele 13.00 și 17.00.

Sâmbăta se derulează, în intervalul 10.00 – 12.00 ateliere de manere și știință, iar duminica, între 9.00 și 10.00 curs de bune maniere pentru copii, susținut de Adriana.

Program 11-17 aprilie
Program 11-17 aprilie

Claudia susține unul dintre atelierele cele mai atractive pentru copii care va fi derulat duminica, destinat copiilor începând cu doi ani, un curs de slime.

„Noi acordăm atenție fiecărui copil, vorbim cu ei, discutăm, îi învățăm să lucreze cu substanțe. Ne dorim să punem bazele, până la nivelul de 7 ani. Încercăm să îi învățăm cât mai multe lucruri, să îi învățăm să fie curioși, să se întrebe mereu de ce, ce se poate întâmpla dacă combinăm diferite lucruri, să nu ia niciodată lucrurile așa cum vin”, ne-a mai spus Claudia.

Pentru că vacanța de Paște ce se apropie, Claudia și Adriana au gândit un program care să se cuprindă întreg intervalul orar 8.00 – 16.00.

Lumea Cunoașterii - program de vacanță
Lumea Cunoașterii – program de vacanță

Copiii vin cu pachețel sau părinții le pot comanda masa cu livrare la centrul educațional. „Nu oferim acest serviciu pentru că fiecare copil are propriul meniu, noi îi servim cu fructe, biscuiți speciali pentru mai multe diete”, ne-a spus Adriana.

Sofia are 8 ani și frecventează atelierele de la „Lumea Cunoașterii” de mai multă vreme:

„Mă simt foarte bine aici, desenez, mi-am făcut prieteni noi, am făcut multe rețete de slime, le știu pe toate. Nu am făcut până acum activitățile din atelierul cu dințișori și aș vrea să îl încerc. Mi-a plăcut mult atelierul despre vulcani. Copiii ar trebui să vină aici pentru sunt foarte multe lucruri interesante, vin și colegi de-ai mei de la școală”.

Dacă dorești ca și copilul tău să se dezvolte armonios și să experimenteze lucruri noi obține informatii suplimentare sau programează o vizita la ”Lumea cunoașterii” la numerele de telefon: 0731.180.776 sau 0726.728.353.

Publicitate
Zen Residence – Constanta, apartamente de 2 - 3 camere direct dezvoltator imobiliar

Ne puteți urmări și pe Facebook, Twitter sau Google News!