Mâine, instanța se va pronunța în dosarul terenurilor din Constanța care îi vizează pe Decebal Făgădău și pe fostul secretar al municipiului, Marcela Enache
Știrile zilei
Mâine, judecătorii de la Tribunalul Constanța se vor pronunța în dosarul care îi vizează pe Decebal Făgădău, fost viceprimar cu atribuții de primar al municipiului Constanța la data presupuselor fapte și pe Marcela Enache, fost secretar al municipiului Constanța.
Consiliul Local Constanța și Primăria municipiului Constanța, prin primar, sunt părți civile în acest dosar al cărui obiect sunt „infracțiunile de corupție (Legea nr. 78/2000)”.
Indiferent de care va fi decizia judecătorilor de la Tribunalul Constanța, aceasta se va putea contesta la Curtea de Apel Constanța.
La termenele din 30 iunie 2023, 26 iunie 2023 și 28 aprilie 2023, instanța a decis amânarea pronunțării.
Reamintim că, la finalul lunii decembrie 2020, procurorii Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Constanța au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate a fostului viceprimar cu atribuții de primar al municipiului Constanța, Decebal Făgădău, pentru săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu, dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit și a Marcelei Enache, fost secretar al municipiului Constanța, în sarcina căreia s-a reținut infracțiunea de complicitate la abuz în serviciu, dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit.
Astfel, în cursul anului 2015, potrivit DNA, cei doi și-ar fi încălcat atribuțiile de serviciu prevăzute de dispozițiile legale în legătură cu vânzarea a trei terenuri din domeniul privat al municipiului Constanța.
Prin aceste demersuri, ar fi produs patrimoniului municipiului Constanța un prejudiciu în valoare de 133.688 de euro, concomitent cu obținerea unui folos necuvenit pentru cumpărători.
Cele trei terenuri care fac obiectul dosarului se află în Portul Turistic Tomis. Pe această suprafață, de 1.000 mp, în urmă cu mai mulți ani s-a început ridicarea unui bloc, care nu a fost finalizat.
OBSERVAȚII:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
Citește și: