Un exercițiu militar la care vor participa aproape o mie de soldați români și americani va începe miercuri la Galați. În cadrul exercițiului vor fi folosite sute de tancuri și de alte vehicule blindate.

Aproximativ 900 de militari români și americani, cu peste 70 de mijloace tehnice, se vor instrui în comun, în perioada 2-10 martie, la Centrul Secundar de Instruire pentru Luptă al Forţelor Terestre Române din Smârdan, judeţul Galaţi, în cadrul exerciţiului „Justice Eagle 22.1”, informează Ministerul Apărării Naționale.

Publicitate
Energia Residence apartamente de vanzare Constanta

Convoaiele de personal și tehnică se vor deplasa, în zilele de 1 și 2 martie, pe căile de comunicații rutiere spre baza din Smârdan, mai transmite MApN.

Tragerile de luptă în cadrul exercițiului se execută cu tancuri T-55, transportoare amfibiu blindate TAB-77, vehicule de luptă ”Bradley” și transportoare blindate Stryker.

Militarii americani participanţi fac parte din detașamentele dislocate în România ca parte a măsurilor de consolidare a posturii aliate pe întreg flancul estic al NATO, ca formulă defensivă de asigurare a securității aliaților și de descurajare a acțiunilor agresive în regiunea Mării Negre.

Militarii români fac parte din unități ale Brigăzii 9 Mecanizată „Mărăşeşti” (Batalionul 341 Infanterie ”Constanţa”, Batalionul 911 Infanterie ”Capidava”, Batalionul 912 Tancuri ”Scythia Minor”, Batalionul 114 Tancuri ”Petru Cercel” și Batalionul 168 Sprijin Logistic ”Pontus Euxinus”).

Exerciţiul „Justice Eagle 22.1”, organizat de Brigada 9 Mecanizată „Mărăşeşti”, se desfăşoară pe baza unui scenariu unic, imaginar, dar adaptat ameninţărilor operaţionale posibile, în scopul dezvoltării relaţiilor funcţionale între structurile participante şi armonizării procedurilor operaţionale specifice operaţiilor ofensive, precizează MApN.

MApN mai transmite ca „exerciţiul multinaţional ”Justice Eagle” se desfăşoară anual pe teritoriul României şi are ca obiective creşterea interoperabilităţii forţelor armate membre ale NATO, menţinerea capabilităţii de dislocare şi instruire în comun prin exersarea sprijinului logistic aferent și dezvoltarea unui mediu regional favorabil cooperării militare multinaţionale.

 

Publicitate
Zen Residence – Constanta, apartamente de 2 - 3 camere direct dezvoltator imobiliar

Ne puteți urmări și pe Facebook, Twitter sau Google News!