Începe distribuția celor 5.000 de tablete cu ajutorul cărora asistenții sociali vor introduce în sistem date despre copiii din România. Valoarea acestui proiect, derulat de Ministerul Familiei, este de 9 milioane de euro, 8 milioane de euro fiind fonduri europene nerambursabile.

Anunțul a fost făcut într-un comunicat de presă al Ministerului Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse. Tabletele vor fi distribuite către Direcțiile Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului din toată țara și, ulterior, spre primării, la serviciile publice de asistență socială. Este vorba despre 250 de computere performante, 50 de imprimante multifuncționale și 5.000 de tablete.

Odată cu implementarea acestui sistem, se va ști, în premieră în România, câți copii sunt în situații de risc, de orice natură, la noi în țară. Aceste date vor sta la baza Observatorului Național al Copilului.

Sistemul Informatic Național – SINA va reuni toți copiii cu probleme din țară: cei care cresc în familii cu lipsuri materiale grave, fără acces la educație, la sistemul de sănătate, cu risc mare de abandon sau care provin dintr-un mediu cu violență și abuzuri. Tot aici vor fi înregistrați toți copiii care se află în grija statului, inclusiv cei pentru care a fost deschisă procedura adopției.

Publicitate
Energia Residence apartamente de vanzare Constanta

Softul se află, în acest moment în etapa de proiectare și dezvoltare a soluției informatice, iar primele teste vor avea loc în primăvară.

De asemenea, sistemul va permite simplificarea întregului proces de adopție. Concret, va fi mult mai ușor atât pentru cei care își doresc să devină părinții unor copii abandonați, cât și pentru autorități să aibă acces la servicii electronice. Nu mai trebuie să se prezinte fizic la un ghișeu pentru a depune documente și toată comunicarea se va face online.

Această bază de date va fi completată în timp real de lucrătorii sociali, din toate județele țării, cu ajutorul tabletelor. Putem constitui, astfel, dosarul electronic al copilului în situație de risc: prevenire, protecție specială, adopție, dar și monitorizarea în urma adopției.

Sistemul Informatic Național va înlocui actualele baze de date și arhive electronice folosite de Autoritatea Națională pentru Protecția Drepturilor Copilului și Adopție, cea care derulează acest proiect de amploare, cofinanțat din Fondul European de Dezvoltare Regională prin Programul Operațional Competitivitate 2014-2020, Axa Prioritară 2 – Tehnologia Informației și Comunicației (TIC) pentru o economie digitală competitivă.

Srsa foto: pixabay.com

Publicitate
Zen Residence – Constanta, apartamente de 2 - 3 camere direct dezvoltator imobiliar

Ne puteți urmări și pe Facebook, Twitter sau Google News!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Introduceți aici numele dvs.