Petre Daea în lanul de porumb
Petre Daea în lanul de porumb
Publicitate
Clubul Sportiv Medgidia
Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a mers pe teren, într-un lan de porumb, pentru a verifica recolta și a declarat că el trebuie să fie prezent atât în teritoriu, cât și la birou.

De asemenea, acesta a mărturisit că România se confruntă cu o situație dificilă în ceea ce privește porumbul și floarea soarelui:

Este o situație grea la porumb și la floarea soarelui și în general la plantele acestea prășitoare, pentru că ele s-au întâlnit în plină creștere și dezvoltare cu lipsa apei în sol și cu temperaturi ridicate.

Am fost în teren și toată lumea întreabă ce caută Daea în teren. Nu este un exces de mișcare, și interpretarea diferită a fiecăruia, dar agronomul trebuie să vadă la fața locului ce este cu planta. Ministrul obligatoriu trebuie să fie în teren și obligatoriu să fie în birou. Ministrul Daea își programează timpul astfel încât să fie peste tot”, a afirmat Petre Daea.

Publicitate
Energia Residence apartamente de vanzare Constanta

Totodată, ministrul Agriculturii a făcut precizări cu referire la evaluarea situației din teritoriul:

Un știulete când l-a luat un agronom în mână, se uită la trei lucruri: În primul rând dacă e cald. Și acela era fierbinte. În momentul în care desfaci pănușele și ai luat ciocălăul în mână e temperatura atât de ridicată, aproape te încălzești. Asta demonstrează că stă ca în etuvă. Rădăcina nu are apă, rodul stă ca în etuvă, greutăți pentru procesele biologice. Situația este peste tot, dat fiind faptul că există această temperatură ridicată.

În al doilea rând, când intri în lanul de porumb și iei știuletele în mână, primul lucru îi numeri rândurile de boabe, care tot timpul sunt pare. Aici e o poveste tehnică care nu merită să…Numărăm rândurile, boabele, știm masa 1.000 de boabe cât e, știm cât dă știuletele, știu densitatea…și știu exact ce produce”, a declarat Petre Daea.

Foto: YouTube/captură foto

Citește și:

(VIDEO) Ministrul Petre Daea, pierdut în lanul de porumb: ”Fugi după el”

Legăturile ministrului Agriculturii, Petre Daea, cu masoneria. Ce mesaj a trimis marele maestru al Marii Loje Naționale a României, din greșeală

Publicitate
Zen Residence – Constanta, apartamente de 2 - 3 camere direct dezvoltator imobiliar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Introduceți aici numele dvs.