Ministrul Educației, Monica Anisie, care candidează pentru un post de senator pe listele PNL în viitoarele alegeri generale, promite o lege “care să pedepsească aspru fake news-ul”.

Oficialul a anunțat inițiativa în condițiile în care mai multe instituții media au rostogolit, marți, informația în esență neadevărată cum că ea ar fi recomandat lecții la TV pentru copiii care locuiesc în case fără electricitate.

Monica Anisie face parte din guvernul liberal care, în primăvară, a decis un pachet de sprijin pentru presă, bani împărțiți fără discriminare și de care profită atât instituții media solide, cât și canale care promovează știrile false, conținut îndoielnic sau non-știri cu titluri concepute special pentru a atrage trafic (clickbait).

De remarcat că ministrul promite o lege în condițiile în care nici nu există o definiție general agreată pentru știrile false și nici media, nici politicienii nu fac diferențieri între minciuni ale autorităților, știri false, știri eronate, informații scoase din context etc., confuzii folosite pentru atacuri politice sau campanii de dezinformare.

Publicitate
Energia Residence apartamente de vanzare Constanta

Monica Anisie a scris, într-o postare pe Facebook că “e epidemie de știri false în România! O realitate extrem de periculoasă și extrem de tristă”. Ea spune că un “site de propagandă” i-a scos din context și denaturat un mesaj transmis luni seară la Realitatea Plus, atribuindu-se doar faptul că ar fi spus că acei copii care locuiesc în case fără curent electric ar trebui să ia lecții de la televizor. Ea scrie că știrea inițială, deși corectată rapid, fusese preluată deja.

Ministrul notează, în finalul mesajului: “Mi-am propus ca de astăzi, acel cineva care va interveni să fiu eu. Voi face toate demersurile și tot ce îmi stă în putință ca Parlamentul, anul viitor, să realizeze și să adopte o lege care să pedepsească aspru FAKE NEWS-ul. Cred că o societate educată e o societate informată corect! Aștept propunerile și părerile voastre cu privire la acest proiect de lege.”

Sursa: Facebook

Publicitate
Zen Residence – Constanta, apartamente de 2 - 3 camere direct dezvoltator imobiliar

Ne puteți urmări și pe Facebook, Twitter sau Google News!