Percheziții Poliția Română
Percheziții Poliția Română
În perioada 21 octombrie – 03 noiembrie 2022, polițiștii specializați în arme, explozivi și substanțe periculoase au derulat, la nivel național, 141 de acțiuni și 631 de controale la persoane fizice și juridice, pentru prevenirea și combaterea faptelor ilicite din acest domeniu.

În perioada menționată anterior, în cadrul dosarelor penale instrumentate, au fost puse în executare 30 de mandate de percheziție domiciliară.

Activitățile au fost realizate cu sprijinul polițiștilor din cadrul structurilor de acțiuni speciale și al jandarmilor implicând, de asemenea, reprezentanți ai Gărzii Naționale de Mediu, ai asociațiilor de vânătoare și specialiști ai inspectoratelor teritoriale de muncă.

În urma acestor activități, oamenii legii au constatat 113 infracțiuni la regimul armelor, explozivilor și substanțelor periculoase. Au fost aplicate 63 de sancțiuni contravenționale, cu măsura complementară a anulării dreptului de deținere și/sau, după caz, de port și folosire a armelor deținute, precum și de confiscare a bunurilor.

Publicitate
Energia Residence apartamente de vanzare Constanta

11,7 kilograme de mercur și 30 de kilograme de explozivi de uz civil

Au fost constatate 67 de infracțiuni la regimul armelor și al munițiilor și 19 infracțiuni la regimul vânătorii și al protecției fondului cinegetic.

De asemenea, au fost indisponibilizate 74 de arme, dintre care 50 deținute legal, 24 deținute ilegal, 3.293 de bucăți de muniție, dintre care 891 de bucăți de cartușe deținute legal, iar 2.402 bucăți de cartușe deținute ilegal, 182 de kilograme de carne vânat, 36 de capcane și 8 autovehicule.

În domeniul explozivilor și al substanțelor periculoase, au fost indisponibilizate 30 de kilograme de explozivi de uz civil, 744 de kilograme de articole pirotehnice, 100 de kilograme și 110 litri de substanțe periculoase, 2.290 kg. și 1.310 litri de deșeuri periculoase, precum și 11,7 kilograme de mercur.

Foto: www.politiaromana.ro

Citește și:

Deținere de arme și muniții letale, camătă și furt de energie electrică: Polițiștii au efectuat 26 de percheziții domiciliare

 

Publicitate
Zen Residence – Constanta, apartamente de 2 - 3 camere direct dezvoltator imobiliar

Ne puteți urmări și pe Facebook, Twitter sau Google News!


1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Introduceți aici numele dvs.