Tu ești în videoclip
Tu ești în videoclip
Directoratul Național de Securitate Cibernetică a anunțat, pe pagina oficială de Facebook, că încep să reapară mesajele – capcană de tipul „Tu ești în acest videoclip”.

Campania malițioasă se propagă prin intermediul mesajelor pe social media, în preponderență pe Facebook.

DNSC anunță cetățenii să NU acceseze acest link, chiar dacă expeditorul este un prieten sau o cunoștință. Cel mai probabil, titularul contului respectiv a căzut la rândul său în această capcană și a accesat link-ul respectiv, iar mesajul a fost transmis automat către toate contactele din agendă.

Pe un canal de comunicare diferit, trebuie să îi explicați celui care a trimis mesajul că a accesat un link malițios și va trebui să urmeze o serie de pași pentru a își securiza dispozitivul și accesul la cont.

Publicitate
Energia Residence apartamente de vanzare Constanta

Ce recomandă DNSC:
  • „Schimbați imediat parola contului de Facebook și să activați autentificarea în 2 pași (2FA)
  • Vă asigurați că nu au fost acordate permisiuni unor aplicații terțe din Facebook. Pentru asta, este necesar să vă logați în contul de Facebook și să navigați la categoria Settings & Privacy (Setări și Confidențialitate) și apoi Settings (Setări). Ulterior, mergeți către categoria Permissions (Permisiuni) și apăsați pe Apps and Websites (Aplicații și Site-uri), pentru a verifica la ce aplicații ați oferit acces. Eliminați acele aplicații pe care le considerați suspecte. Apăsați pe aplicația respectivă, apoi pe butonul de Remove (Elimină) pentru a vă proteja contul de accesul neautorizat la aplicații terțe suspecte.
  • Verificați aplicațiile instalate pe dispozitiv, pentru a vă asigura că nu au fost adăugate unele noi, necunoscute.
  • Verificați setările de confidențialitate, pentru a vă asigura că nu există modificări, acordând atenție sporită aplicației Facebook și locațiilor pe care nu le recunoașteți, unde contul dvs. de social media apare ca fiind logat.
  • Scanați dispozitivul cu o soluție de securitate (antivirus)”.

Foto: Facebook

Publicitate
Zen Residence – Constanta, apartamente de 2 - 3 camere direct dezvoltator imobiliar

Ne puteți urmări și pe Facebook, Twitter sau Google News!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Introduceți aici numele dvs.