Din cei nouă pacienți transportați la spital, joi, în urma incendiului de la Constanța, unul singur se află intubat, cu arsuri de căi aeriene, dar starea sa este stabilă, transmit reprezentanții Spitalului Județean Constanța.

Nouă persoane afectate în urma incendiul izbucnit, în noaptea de miercuri spre joi, la un bloc de pe strada Nicolae Grindeanu din Constanța, au ajuns la spital.

În urma incendiului izbucnit pe strada Nicolae Grindeanu, la Spitalul Județean Constanța au fost aduși nouă pacienți. Este vorba de doi copii și șapte adulți, transmite purtătorului de cuvânt al Spitalului Clinic Județean de Urgență Constanța, Crina Kibedi.

„În urma incendiului izbucnit azi noapte in municipiul Constanta, la Spitalul Județean au fost aduți nouă pacienți (doi copii si șapte adulți). La nivelul unității medicale a fost activat planul alb. Pacienții au fost preluați imediat și investigați de către echipe medicale multidisciplinare.

Publicitate
Energia Residence apartamente de vanzare Constanta

Un singur pacient a fost preluat pe codul roșu, fiind urgență majoră, cu arsuri de căi aeriene superioare și arsuri de gr II pe 7% din suprafață corporală. Acesta a rămas internat la chirurgie plastică/terapie intensiva. Este în momentul de față intubat dar starea sa este stabilă. De altfel este singurul pacient care a rămas internat. În cazul celorlalți opt, o femeie a refuzat internarea iar celelalte persoane nu au necesitat spitalizare“ – a mai precizat Crina Kibedi.

Cum s-a petrecut incendiul 

Reamintim că un incendiu puternic a izbucnit în noaptea de miercuri spre joi, în cartierul Km 4-5 din Constanța, la subsolul unui bloc. 250 de oameni au fost evacuaţi, de pompieri. Opt persoane, dintre care şi copii, au fost transportate la spital cu arsuri sau intoxicaţie cu fum. Peste 30 de maşini au fost avariate.

„La ora 00:58, cei de la ISU Dobrogea au fost solicitați să intervină, în Constanța, la un incendiu la două autoturisme parcate în subsolul unui bloc de pe strada Prelungirea Nicolae Grindeanu, nr. 6. La fața locului s-au deplasat: 11 autospeciale cu apă și spumă (ASAS), 11 echipaje SMURD, două autospeciale pentru transport personal şi victime multiple (ATPVM), și nouă echipaje SAJ. La ora 01:52 a fost activat Planul Roșu”, spun reprezentanții ISU Dobrogea.

Focul a izbucnit de la două maşini, dar s-a extins repede.

”250 de oameni au fost evacuaţi, iar peste 100 de oameni au fost coborâţi cu autoscările de pe acoperiş şi etajele superioare”, au transmis forţele de intervenţie.

Mai multe persoane au avut nevoie de îngrijirile medicilor, iar opt copii şi adulţi au ajuns la spital cu arsuri sau intoxicaţie cu fum.

În urma incendiului, 37 de maşini au fost avariate, 25 dintre ele aflate în parcare.

La ora 4.00 incendiul a fost lichidat. La ora 04:30 a fost dezactivat planul roșu de intervenție.

Citește și:

Blocul unde a izbucnit INCENDIUL de pe strada Grindeanu NU avea autorizație de securitate la incendiu

INCENDIU DEVASTATOR: A fost activat PLANUL ROȘU, iar peste 250 de persoane au fost evacuate din locuințe

 

Publicitate
Zen Residence – Constanta, apartamente de 2 - 3 camere direct dezvoltator imobiliar

Ne puteți urmări și pe Facebook, Twitter sau Google News!