Turist
Turist
În primele nouă luni ale anului, numărul turiștilor străini care au vizitat România a crescut cu 90%, însă o creștere de doar 9% în cazul turiștilor români, a afirmat, astăzi, ministrul de Resort, Daniel Cadariu, în deschiderea Târgului de Turism al României.

Ministrul a menționat că numărul de turiști arată foarte bine, în comparație cu valoarea indicatorului din anul 2021.

„Pentru primele nouă luni, potrivit datelor Institutului Naţional de Statistică, indicatorul principal care reflectă activitatea turistică din România – şi mă refer la numărul de turişti – arată foarte bine. Prin comparaţie cu valoarea indicatorului din 2021, avem o creştere de 16% a numărului de turişti. Aproximativ 9% pentru turiştii români şi o creştere de aproximativ 90% a numărului de turişti străini. Zic eu că este o confirmare a efortului susţinut comun dintre autorităţi, operatori şi minister în a susţine activitatea turistică din România”, a precizat ministrul.

Programul Horeca 2

De asemenea, Daniel Cadariu a menționat și programul Horeca 2 și care este stadiul acestuia.

Publicitate
Energia Residence apartamente de vanzare Constanta

„În ceea ce priveşte programul Horeca 2, s-a adoptat ordonanţa de urgenţă, noi ne-am făcut datoria şi solicitarea industriei de 750 de milioane de euro am transmis-o către Ministerul de Finanţe, însă, zilele trecute, ne-am preocupat împreună cu reprezentanţii Ministerului Fondurilor europene şi am găsit posibilitatea ca o sumă de 300 de milioane de euro să provină din bani europeni, din acel buffer de 10% din Fondul de Coeziune ce poate fi folosit pentru cadrul temporar Ucraina”, a adăugat oficialul guvernamental.

Târgul de Turism al României

Evenimentul are loc în perioada 10 – 13 noiembrie 2022.

Evenimentul are loc în pavilionul B1 al Centrului Expoziţional Romexpo şi înregistrează un grad de internaţionalizare de 27%, la târg fiind prezenţi reprezentanţi din nouă ţări: Bulgaria, Canada, Egipt, Israel, Japonia, Maldive, Palestina, România şi Turcia.

Sursa: www.agerpres.ro

Foto: Ilustrativ (www.pixabay.com)

Citește și:

CJC, invitat al Ministerului Antreprenoriatului şi Turismului la Târgul de Turism de la Londra

Publicitate
Zen Residence – Constanta, apartamente de 2 - 3 camere direct dezvoltator imobiliar

Ne puteți urmări și pe Facebook, Twitter sau Google News!


LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Introduceți aici numele dvs.