Compania JD Agro Cocora a cunoscut o creștere progresivă de-a lungul anilor, având ȋn prezent ȋn exploatare o suprafață de 15.000 de hectare ȋn județele Ialomița, Constanța și Buzău.

Procesul de achiziționare de terenuri agricole a demarat ȋn anul 2008, compania ajungând să dețină ȋntr-o perioadă de 4 ani o suprafața de 5.000 hectare.

În același an, a ȋnceput construcția fermei si a silozurilor JD Agro Cocora, o investiție ȋn valoare de 5 milioane de euro, ȋn comuna Cocora, județul Ialomița.

Cu o investiție de 2,5 milioane euro, ferma JD Agro Amzacea a fost construită ȋn anul 2019 pe o suprafață de 3.500 mp ȋn comuna Amzacea, județul Constanța.

Publicitate
Energia Residence apartamente de vanzare Constanta

Ferma dispune de echipamente performante și tehnologie la zi pentru atingerea nivelelor de eficiență estimate. Investiția de la Amzacea se întinde pe o suprafață de 3.500 mp și are alocate anexe destinate utilajelor agricole.

Consolidarea la nivel local a continuat succesiv prin achiziționarea și arendarea de terenuri noi, ajungând astfel la o suprafață ȋn exploatare de 10.000 hectare ȋn 2017.

“Suntem interesați atât de achiziționarea de terenuri agricole, preluarea unor societăți agricole cât si de luare în arenda a terenurilor agricole ȋn zonele de interes. Obiectivul nostru este să ajungem să administrăm peste 20.000 hectare până ȋn 2025 și ȋn același timp să continuăm promovarea și practicarea agriculturii sustenabile, desfășurând activități de cultivare a cerealelor ȋntr-un mod responsabil, protejând ȋn același timp solul și mediul ȋnconjurător, pentru un viitor sustenabil.” a declarat dl. Hans Poulsen – CEO JD Agro Cocora

În ultimii 3 ani, compania JD Agro Cocora a achiziționat 4 societăți agricole de la fermierii locali, aducând totodată și schimbări importante ȋn modul de exploatare a terenurilor, prin utilizarea echipamentelor performante și tehnologiilor moderne (NoTill).

Cu o cifra de afaceri estimată pentru 2021 la peste 18 milioane de euro și 58 de angajați, strategia de dezvoltare adoptată de companie ȋn ultimii ani, a permis tuturor segmentelor de business din cadrul companiei să se alinieze la timp și să gestioneze cu succes cerințele din ce ȋn ce mai exigente din piața locală.

JD Agro Cocora este una dintre companiile agricole de top din România și are ca obiect principal de activitate cultivarea cerealelor.

Publicitate
Zen Residence – Constanta, apartamente de 2 - 3 camere direct dezvoltator imobiliar

Ne puteți urmări și pe Facebook, Twitter sau Google News!