Constănțeanca Lavinia Georgiana Marcu, premiată de ministrul Afacerilor Externe
Constănțeanca Lavinia Georgiana Marcu, premiată de ministrul Afacerilor Externe
Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, i-a primit astăzi pe câștigătorii celei de-a II-a și a III-a ediție a concursului „Tineri ambasadori ai României”, organizat de Ministerul Afacerilor Externe, prin Arhivele Diplomatice. Printre tinerii premiați, este și o studentă din cadrul Universității Ovidius din Constanța.

Șeful diplomației române, Bogdan Aurescu, a înmânat diplomele de „Tânăr Ambasador al României” lui Andrei-Dumitru Olteanu, doctorand în istorie la Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca, câștigătorul ediției a II-a a concursului, organizată în anul 2021, cu tema „România și UNESCO, arc peste timp”.

Totodată, premiată a fost și Lavinia-Georgiana Marcu, studentă la istorie în cadrul Universității Ovidius din Constanța și Antoniei-Laura Pup, studentă la istorie în cadrul Universității de Vest din Timișoara, câștigătoarele ediției a III-a, care s-a desfășurat în anul 2022, cu tema „160 de ani de diplomație română modernă în viziunea tinerilor de astăzi”.

Ministrul Bogdan Aurescu i-a felicitat pe câștigătorii edițiilor concursului pentru performanța lor și a anunțat crearea unui comitet onorific al concursului, în care i-a invitat pe câștigătorii acestor prime ediții să facă parte. De asemenea, i-a invitat pe aceștia să formuleze propuneri și să avanseze idei pentru concursul de anul acesta și pentru promovarea acestei competiții în rândul tinerilor interesați de politică externă și relații internaționale.

Publicitate
Energia Residence apartamente de vanzare Constanta

De asemenea, ministrul a anunțat că cea de a patra ediție a concursului „Tineri ambasadori ai României” va fi lansată în perioada imediat următoare”, subliniind că proiectul respectiv se înscrie în cadrul efortului Ministerul Afacerilor Externe de valorificare a potențialului tinerei generații și susținere a rolului acesteia la dezvoltarea societății.

„Cei trei tineri au mulțumit pentru vizita la sediul MAE și înmânarea diplomei de câștigător de către ministrul afacerilor externe, evocând semnificația câștigării acestui concurs pe plan profesional și personal. De asemenea, au împărtășit experiența interesantă ca participanți la concurs și au asigurat că vor contribui la promovarea în rândul colegilor lor a activităților MAE, proiectele propuse de Ministerul Afacerilor Externe fiind urmărite cu deosebit interes de tinerii care sunt atrași atât de teme de actualitate din relațiile internaționale și politica externă a României, cât și de cât mai buna cunoaștere a istoriei diplomației române și a patrimoniului Arhivelor Diplomatice”, transmite MAE.

Concursul „Tineri ambasadori” ai României” se adresează studenților și masteranzilor, iar probele au constat în elaborarea unei lucrări scrise (eseu) și un interviu, în cursul căruia candidații susțin discursuri din postura ipotetică de ambasador al României și răspund întrebărilor juriului.

Foto: Facebook Ministerul Afacerilor Externe/ Ministry of Foreign Affairs, Romania

Publicitate
Zen Residence – Constanta, apartamente de 2 - 3 camere direct dezvoltator imobiliar

Ne puteți urmări și pe Facebook, Twitter sau Google News!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Introduceți aici numele dvs.