Facturi
Facturi

Un locuitor din Sectorul 1 al Capitalei a primit o factură de curent de aproape 6.000 de lei pentru trei luni. Factura a venit la adresa locuinței soacrei sale decedate, în care nu stă nimeni din luna martie.

„Aceasta este factura trimisă de Enel pentru plata sumei de 5.900 de lei. Există un index vechi raportat, autocitire, apoi se vede un index nou care este aberant, consumul apare de 9 mii de Kilowati, este aberant”, transmite propietarul apartamentului.

Clientul a primit această factură la energie electrică pentru apartamentul în care nu locuiește nimeni din martie.

Publicitate
Energia Residence apartamente de vanzare Constanta

„Nu locuiește nimeni aici, nu avea sens să las un frigider în priză. Aici a locuit soacra mea, care a decedat la sfârșitul anului 2019. De atunci au fost muncitori care au renovat apartamentul. Noi nu locuim aici. Probabil în martie s-au terminat lucrările la apartament. De atunci apartamentul a fost gol. E vorba de un apartament de doua camere, care nu e unitate de producție…”, potrivit propietarului.

Factura nouă reprezintă o regularizare pentru 3 luni. Potrivit acesteia, s-ar fi consumat 3 mii de kilowati pe lună. Asta în condițiile în care, în medie, un român consumă o sută de kilowați pe lună de energie electrică.

Potrivit Enel, consumul specificat în factură a apărut pentru că vechiul contor, care nu era unul inteligent prezenta erori tehnice. În paralel, au pornit procesul de recalculare a indexului de demontare și a sumei de plată.

Reacția furnizorului de electricitate

Enel: „Operatorul de distribuție a constatat că echipamentul care a înregistrat consumul specificat în factură prezenta erori tehnice, fiind înlocuit încă din luna iulie cu un contor inteligent, cu ajutorul căruia clientul poate avea un control mai bun al consumului lunar de electricitate. În paralel, s-a demarat și procesul de recalculare al indexului de demontare și, implicit, a sumei de plată”.

Sursa: www.digi24.ro

Publicitate
Zen Residence – Constanta, apartamente de 2 - 3 camere direct dezvoltator imobiliar

Ne puteți urmări și pe Facebook, Twitter sau Google News!