DNA
DNA
Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție au trimis în judecată, în stare de libertate, un executor judecătoresc, Casagranda – Stana Anton, precum și un avocat din cadrul baroului București.

Executorul judecătoresc este acuzat de abuz în serviciu, în timp ce avocatul a fost trimis în judecată pentru complicitate la abuz în serviciu și pentru spălare de bani, în formă continuată.

Din rechizitoiul întocmit de procurori reiese faptul că, în perioada 2017 – 2018, inculpatul Casagranda-Stana Anton, în calitate de executor judecătoresc, a fost ajutat de avocatul trimis în judecată pentru întocmirea unor acte în contextul desfășurării a două proceduri de executare silită și ar fi cauzat un prejudiciu în valoare de 3.935.425 lei unor persoane îndreptățite să primească despăgubiri din partea Statului Român

Despăgubirile vizau un teren de aproximativ 1,5 ha din centrul municipiului Galați, care fusese expropriat ilegal de către regimul comunist.

Publicitate
Energia Residence apartamente de vanzare Constanta

Concret, din totalul despăgubirilor primite de creditori (19.469.214 lei), inculpatul Casagranda-Stana Anton ar fi transferat în mod nelegal în contul personal al avocatului sumele de:
– 3.020.615 lei, reprezentând „onorariu avocat”, în condițiile în care acesta din urmă nu a avut nici o calitate în raportul execuțional,
– 914.810 lei, cu titlu de „dobânzi datorate”, în condițiile în care creditorii încă nu încasaseră de la stat dobânzile solicitate, prin urmare nu aveau ce sume de bani să achite avocatului.

De asemenea, în perioada 18.07.2017 – 17.07.2018, pentru a disimula proveniența banilor primiți în modalitatea de mai sus, avocatul i-a transferat într-un cont deschis pe numele mamei sale. Ulterior, inculpatul a făcut din acest cont mai multe plăți și transferuri către diverse persoane fizice și juridice.

În cauză s-au dispus măsuri asigurătorii față de cei doi inculpați.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Curtea de Apel București cu propunere de a se menține măsurile asigurătorii dispuse în cauză.

Foto: Ilustrativ (Arhivă)

Citește și:

Funcționar public din cadrul unei primării, reținut de DNA după ce a luat șpagă aproape 28.000 de euro

 

Publicitate
Zen Residence – Constanta, apartamente de 2 - 3 camere direct dezvoltator imobiliar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Introduceți aici numele dvs.