Trecerea la ora de iarnă 2021 va avea loc, așa cum s-a întâmplat și în anii precedenți, în luna octombrie. Ziua când se schimbă ora și se trece la ora de iarnă este cea mai lungă zi din an.

Anul 2021 ar putea fi ultimul an în care țările din Europa trec la ora de iarna, după ce Comisia Europeană a cerut renunţarea la schimbarea orei, dar România nu a ratificat încă recomandarea.

Trecerea la ora de iarnă 2021, ca și în ceilalți ani, se face în ultimul weekend din octombrie 2021, ultima noapte de sâmbătă spre duminică, între 30 și 31 octombrie, când ceasurile se vor da cu o oră înapoi, ora 04:00 devenind ora 03:00. „Dormim mai mult”, cum se spune, pentru că 31 octombrie 2021 va fi cea mai lungă zi a anului, având teoretic 25 de ore.

Trecerea de la ora de iarnă 2021 se face după echinocțiul de toamnă, atunci când Soarele traversează ecuatorul ceresc și trece prin emisfera sudică are loc echinocțiu de toamnă. Pe data de 22 septembrie, echinocțiul de toamnă reprezintă în mod oficial sfârșitul verii. Echinocțiul reprezintă acel moment rar din an în care ziua este egală cu noaptea.

Publicitate
Energia Residence apartamente de vanzare Constanta

Motivul pentru care se recurge la această trecere este tocmai beneficiul adus de lumina naturală pe o durată cât mai lungă de timp.

 

Publicitate
Zen Residence – Constanta, apartamente de 2 - 3 camere direct dezvoltator imobiliar