Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Constanța au dispus reținerea pentru 24 de ore a 4 inculpați, cercetați pentru săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, trafic de minori și exploatarea cerșetoriei.

În cauză s-a reținut faptul că, în perioada iulie-august 2022, a fost constituit un grup infracțional organizat, în scopul comiterii infracțiunilor de trafic de minori și exploatarea cerșetoriei, grup ce a acționat în municipiul Mangalia și stațiunile Neptun, Jupiter și Venus.

Astfel, în perioada menționată, membrii grupului infracțional organizat, speculând starea de vulnerabilitate a opt minori, cu vârste cuprinse între 6 și 15 ani și abuzând de autoritatea avută ca părinte sau persoană din anturajul apropiat, i-au transportat și controlat, succesiv, pe raza municipiului Mangalia și stațiunilor Neptun, Jupiter și Venus, în scopul exploatării prin supunerea la îndeplinirea unei munci în mod forțat (vânzarea ambulantă de suveniruri pe durata unui program îndelungat de muncă zilnic) și al obligării la practicarea cerșetoriei, beneficiind de foloase patrimoniale de pe urma acestei activități.

Unul dintre inculpați a acționat îndeosebi pe linia coordonării, controlării și îndrumării celorlalți membri, contabilizând sumele de bani obținute de către minorii traficați și realizând aprovizionarea cu suvenirurile pe care minorii le ofereau spre vânzare turiștilor.

Publicitate
Energia Residence apartamente de vanzare Constanta

În această modalitate, membrii grupului infracțional organizat au obținut în mod constant diverse sume de bani.

În cursul zilei de astăzi, urmează să fie sesizat judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Constanța cu propunerea de arestare preventivă a celor patru inculpați, pentru o perioadă de 30 de zile.

Persoanele vătămate au beneficiat de consiliere psihologică, precum și de toate drepturile și măsurile de protecție prevăzute de Codul de Procedură Penală.

Pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

Citește și:

Patru minori prinși la cerșit în zona Tomis III din Constanța, duși la Centrul de plasament Antonio

Publicitate
Zen Residence – Constanta, apartamente de 2 - 3 camere direct dezvoltator imobiliar

Ne puteți urmări și pe Facebook, Twitter sau Google News!


2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Introduceți aici numele dvs.