Pelerinaj la Peștera Sfântului Andrei: Mii de oameni, la slujba oficiată de IPS Teodosie
Cultură
Mii de oameni au participat la slujba religioasă săvârşită de arhiepiscopul Teodosie, alături de soborul de preoţi şi călugări invitaţi, cu ocazia celebrării praznicului Sfântului Apostol Andrei, la mânăstirea ce-i poartă numele, din localitatea Ion Corvin din județul Constanța.
Arhiepiscopul Teodosie al Tomisului a chemat credincioşii din toată ţara la pelerinajul de Sfântul Andrei, apostolul declarat ocrotitorul spiritual al românilor.
Sfântul Apostol Andrei este prăznuit la 30 noiembrie, la Mănăstirea Peştera Sfântului Apostol Andrei din localitatea Ion Corvin, judeţul Constanţa.
Este zi de sărbătoare națională, cinstirea Sfântului Apostol Andrei, Ocrotitorul României și cel dintâi chemat dintre apostoli, care a adus cuvântul Evangheliei pe pământul Dobrogei de astăzi. Cu acest prilej, ierarhul Tomisului săvârșește Sfânta Liturghie la mănăstirea „Peștera Sfântului Apostol Andrei” din localitatea Ion Corvin, județul Constanța.
Mii de pelerini au mers astăzi spre localitatea constănțeană Ion Corvin, unde se află Peștera Sfântului Andrei. La slujbă pot participa credincioși atât din Constanța, cât și din alte județe din țară.
De la Ion Corvin până la peșteră sunt aproximativ 5 kilometri, distanță pe care oamenii trebuie să o parcurgă pe jos. Asta, în ciuda vremii nefavorabile, în zonă sunt 4 grade Celsius și plouă neîncetat de ore în șir.
Autoritățile au anunțat în urmă cu câteva zile care sunt regulile pentru pelerinajul din acest an.
Pelerinajul la mănăstirea aflată în zona Ion Corvin va fi permis, conform legislației actuale, dar cu respectarea mai multor reguli, gândite de autorități special pentru protecția sanitară a fiecărui participant.
Astfel, purtarea măștii este obligatorie pe tot parcursul pelerinajului, personalul de cult se va asigura că este păstrată o distanță de cel puțin doi metri între participanți și va realiza un triaj observațional. Totodată, aceștia vor trebui să dezinfecteze periodic toate obiectele și suprafețele frecvent atinse.
Participanții pot proveni și din afara localității în care va avea loc pelerinajul, dar nu pot ajunge acolo folosind transporturi organizate sau curse ocazionale.
Sursa foto: Digi24, Antena3.
Citește și:
Pelerinajul de Sfântul Andrei 2021: Reguli de acces în contextul pandemiei de COVID-19
Programul Arhiepiscopului Tomisului de sărbătoarea Sfântului Apostol Andrei