Hacker
Hacker
În data de 23 noiembrie 2022, procurorii DIICOT – Structura Centrală și polițiștii din cadrul IGPR – BCCO au efectuat patru percheziții domiciliare.

Perchezițiile au fost efectuate într-o cauză având ca obiect comiterea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, efectuarea de operațiuni financiare în mod fraudulos, în formă continuată și spălare a banilor.

La sfârșitul anului 2014, începutul anului 2015, a fost constituit un grup infracțional organizat care a urmărit obținerea de foloase patrimoniale prin săvârșirea infracțiunilor de acces ilegal la un sistem informatic, fals informatic, efectuarea de operațiuni financiare în mod fraudulos și spălare a banilor.

Au folosit un software mailițios pentru obținerea accesului la informațiile de Internet banking

Au fost vizate mai multe persoane vătămate, cărora le-au fost compromise sistemele informatice, prin transmiterea unor e-mailuri ce conțineau software malițios, obținându-se accesul la aplicațiile de Internet banking ale acestora, de unde autorii, au transferat fraudulos sume de bani în conturile puse la dispoziție și administrate de către membrii grupului organizat.

Publicitate
Energia Residence apartamente de vanzare Constanta

Ulterior, sumele de bani obținute în această modalitate au fost supuse unui proces de spălare, prin retragerea sumelor de bani din conturi și împărțirea acestora în cadrul grupului.

„La sediul Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Structura Centrală au fost conduse, în vederea audierii, un număr de 6 persoane”, se arată în comunicatul transmis de DIICOT.

Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Structura Centrală au dispus măsura reținerii pentru 24 de ore față de un inculpat, cetățean britanic, și măsura controlului judiciar pentru o durată de 60 de zile față de un alt inculpat, cetățean român.

Au efectuat 50 de tranzacții în valoare de peste două milioane de lei

Cu privire la primul inculpatul s-a reținut că, a determinat două persoane să pună la dispoziția grupului infracțional organizat conturile bancare necesare efectuării de operațiuni financiare în mod fraudulos, cu ajutorul acestuia, fiind efectuate 50 de tranzacții prin intermediul cărora s-a produs o pagubă totală de 2.060.137,79 lei.

Din suma menționată anterior a fost recuperată și restituită persoanelor vătămate suma de 521.257,96 lei.

Banii obținuți de inculpat au fost folosiți pentru achiziționarea, în perioada 2017 – 2022, a trei apartamente în cuantum de peste 300.000 de euro.

În cursul zilei de astăzi judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului București a dispus arestarea preventivă pentru o perioadă de 30 de zile a inculpatului reținut în cauză.

Foto: Ilustrativ (www.pixabay.com)

Citește și:

(VIDEO) Percheziții în Constanța, București și alte 18 județe: Afaceriști din industria jocurilor de noroc, ar fi încercat să își elimine prin șantaj și violență „concurența”

Publicitate
Zen Residence – Constanta, apartamente de 2 - 3 camere direct dezvoltator imobiliar

Ne puteți urmări și pe Facebook, Twitter sau Google News!


LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Introduceți aici numele dvs.