Administrația Națională de Meteorologie a emis o atenționare cod galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată pe litoralul românesc, dar și în sud, sud-estul și centrul țării, de sâmbătă, de la ora 12.00.

Atenționarea de cod galben a intrat în vigoare, sâmbătă, de la ora 12.00, și este valabilă până luni, la ora 10.00. Potrivit meteorologilor, în intervalul menționat vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată în regiunile sudice, sud-estice și centrale, iar duminică, local și în cele nordice.

Instabilitatea atmosferică se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, averse torențiale, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii, cu rafale de vânt de 55 – 75 de kilometri la oră și, izolat, peste 80 de kilometri pe oră. Izolat, pe arii restrânse, va cădea grindina. Cantităţile de apă vor depăşi 20 – 30 de litri pe metrul pătrat şi izolat 40  de litri pe metrul pătrat. 

Sub cod galben vor fi, de duminică, ora 12, și centrul, estul și o parte din nordul țării. Alte opt județe vor fi sub cod portocaliu de vreme rea. Se vor înregistra, de astăzi și până luni, ora 10.00, ploi abundente și instabilitate atmosferică accentuată.

Publicitate
Energia Residence apartamente de vanzare Constanta

În Oltenia, vestul și nord-vestul Munteniei și local în Carpații Meridionali, instabilitatea atmosferică va fi accentuată, iar în intervale scurte de timp, dar mai ales prin acumulare, se vor înregistra cantități de apă de 50 – 90 de litri pe metrul pătrat. Vor fi perioade în care se vor semnala și vijelii , cu viteze de 75 – 9 de kilometri la oră, grindină și frecvente descărcări electrice.

 

Publicitate
Zen Residence – Constanta, apartamente de 2 - 3 camere direct dezvoltator imobiliar