Un proiect de act normativ propus de Ministerul Afacerilor Interne (MAI) vine în completarea legii şi propune ca poliţiştii să fie despăgubiţi chiar şi în afara programului de lucru. Legislaţia în vigoare stabileşte la acest moment că poliţiştii beneficiază de mai multe tipuri de despăgubiri în cazul în care sunt răniţi în timpul programului de lucru.
Publicitate

„Despăgubirile pentru riscurile prevăzute la alin. (1) se acordă indiferent de momentul la care poliţistul şi-a exercitat atribuţiile de serviciu, respectiv în timpul ori în afara programului de lucru”, se arată în textul Hotărârii Guvernului nr. 1083/2008 privind asigurarea despăgubirilor de viaţă, sănătate şi bunuri ale poliţiştilor.

Actul normativ a fost publicat recent pentru dezbatere pe site-ul propriu al MAI.

Pentru a se aplica, propunerea are nevoie de aprobarea Executivului şi de publicarea în Monitorul Oficial.

Aceste despăgubiri constau în sume de bani acordate poliţiştilor răniţi, iar în cazuri grave în care un poliţist decedează, familia lui beneficiază de aceste despăgubiri.

Hotărârea pentru modificarea şi completarea Hotărârii Guvernului nr. 1083/2008 prevede despăgubiri în funcţie de gravitatea rănilor suferite de poliţist.

Astfel, „10.000 euro, echivalent în lei la data plăţii – pentru invaliditate de gradul I; b) 8.000 euro, echivalent în lei la data plăţii – pentru invaliditate de gradul al II-lea; c) 6.000 euro, echivalent în lei la data plăţii – pentru invaliditate de gradul al III-lea. d) sume de bani care acoperă toate cheltuielile legate de situaţiile prevăzute la alin.(1) lit.a)-d) efectuate începând cu data încetării raporturilor de serviciu ca urmare a clasării ca inapt şi încadrării în grad de invaliditate”.

Citește și:

Reguli noi pentru cei care vor să devină polițiști. Cine nu mai are voie să participe la concursuri

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Introduceți aici numele dvs.