Premierul României, Florin Vasile Cîțu, a anunțat, joi, că s-a aprobat în Guvern un proiect de lege prin care companiile de stat să aibă acces la capital străin și la investitori.

Astfel, spune el, a eliminat „acea tâmpenie socialistă adoptată anul trecut, de Parlamentul socialist”, prin care companiile stat nu mai putea să aibă acces la capital străin.

Eu am făcut o promisiune anul trecut și mulți au zis că e o promisiune de campanie. Nu, n-a fost promisiune de campanie.

În Guvern am aprobat un proiect de lege, care s-a dus în Parlament pentru a elimina acea tâmpenie populistă adoptată anul trecut, în fine, în campania electorală, de Parlamentul socialist, de coaliția majoritară socialistă, prin care companiile de stat din România nu puteau să mai acceseze capitalul sau nu mai aveau acces la investitori.

Publicitate
Energia Residence apartamente de vanzare Constanta

Am eliminat acest lucru, pentru că avem nevoie de a reforma companiile de stat, avem nevoie de investitori străini, avem nevoie de investiții.

Nu putem să susținem de la buget acest efort de reformă și avem nevoie și de tehnologie și know-how investitorilor străini.

Așa că acel proiect de lege este în Parlamentul României, va fi abrogat în curând și vom face exact ce am spus. Vom atrage investitori străini, ca împreună să reformăm economia. Sunt 30 de ani pe care i-am pierdut și pe care cred că putem să-i recuperăm rapid”, a declarat premierul Florin Cîțu, la Bursa de Valori București, conform stirileprotv.ro.

Publicitate
Zen Residence – Constanta, apartamente de 2 - 3 camere direct dezvoltator imobiliar

Ne puteți urmări și pe Facebook, Twitter sau Google News!