George Simion
George Simion
Președintele AUR, George Simion, a anunțat că vineri, 10 iunie, când ÎPS Teodosie are programat să slujească în biserica pe care primarul vrea să o demoleze, la Constanța va avea loc o manifestație cu persoane venite din toată țara.

„Vergil Chițac să iasă să și să spună că nu e creștin. Domnul Chițac are un președinte la PNL. Domnul Nicolae Ionel Ciucă trebuie să intervină, dar, din păcate, el nu o face în chestiuni esențiale. Haideți să nu ne dezamăgească premierul Nicolae Ciucă, pentru că noi suntem 95% creștini. Din câte știu eu, singurul partid care luptă fățiș împotriva creștinismului este USR. Sunt spații în apropierea locului actual. Daca nu are loc pe trotuar de biserică domnul primar Chițac, construcția se poate muta 500 de metri mai încolo. Mâine, oameni din toată țara o să venim la Constanța să protestăm”, a declarat George Simion la Realitatea PLUS, potrivit stiripesurse.ro.

Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) solicită Primăriei Constanța să se implice activ în rezolvarea situației bisericii „Izvorul Tămăduirii” din municipiu, care riscă să fie demolată în următoarele zile. Soluția este mutarea lăcașului de cult într-o zonă apropiată, astfel cum cer și reprezentanții Arhiepiscopiei Tomisului.

 Bisericile nu se dărâmă odată construite. Aceasta este o chestiune elementară, de bun simț. Nu se cuvine să fie demolat un Sfânt Altar în care s-au săvârșit mii de Liturghii. Apoi, domnul primar Vergil Chițac ar trebui să știe că ortodoxia și neamul românesc au coexistat încă din primele veacuri ale creștinismului și, de atunci, ortodoxia a fost sufletul acestui neam. A demola biserica „Izvorul Tămăduirii” ar reprezenta, astfel, o gravă atingere adusă valorilor moral-religioase ale poporului român și nu ar rămâne fără urmări. Îi cerem primarului din Constanța să cumpănească bine și repede la ce are de făcut și să ia decizia corectă: relocarea bisericii „Izvorul Tămăduirii” pe un teren din apropiere„, a declarat președintele George Simion.

Publicitate
Energia Residence apartamente de vanzare Constanta

 Mihai Eminescu a numit Biserica Ortodoxă Română „maica spirituală a neamului românesc, care a născut unitatea limbii și unitatea etnică a poporului”. Primele tipografii din spațiul românesc au funcționat în incinta unor mănăstiri sau centre episcopale. Primele școli primare, cu predare în slavonă sau în română, au luat ființă în incinta mânăstirilor, apoi a bisericilor de mir. Biserica Ortodoxă Română a sprijinit actul medical, sub oblăduirea ei luând fiinţă primele unităţi spitaliceşti din ţara noastră. Suntem nevoiți să-i amintim toate acestea primarului Vergil Chițac, precum și faptul că patriotismul, sfințenia jurământului, devotamentul și slujirea semenilor ar trebui să-l caracterizeze în calitate de creștin, ofițer de rang înalt al Armatei Române și primar. Domnule Chițac, îndreptați greșeala în acest caz până nu va fi prea târziu!„, a afirmat și Claudiu Târziu, lider al grupului AUR din Senat.

Citește și:

ÎPS Teodosie va oficia slujba Sfintei Liturghii la biserica pe care Primăria vrea să o demoleze

IPS Teodosie, scrisoare deschisă către Vergil Chițac: ”Ce faptă de eroism, de bărbăție, ori de jertfă este în a-ți demola Sfintele Altare?!”

Publicitate
Zen Residence – Constanta, apartamente de 2 - 3 camere direct dezvoltator imobiliar