Primăria Municipiului Medgidia informează că, în perioada 15 – 19 iunie 2022, în intervalul orar 08.00 – 16.00 și 21.00 – 04.00, va desfășura cea de-a doua etapă a campaniei de dezinsecție și deratizare în municipiul Medgidia și zonele limitrofe.

În cadrul campaniei se vor desfășura activități de dezinsecție în vederea combaterii unor dăunători, ectoparaziți (căpușe, purici, păduchi), precum și a insectelor vectoare și de disconfort (țânțari, muște), prin stropire/pulverizare/ceață termică pe domeniul public din municipiul Medgidia (în zonele cu vegetație abundentă, parcuri și spații verzi).

Dezinsecția se va efectua prin pulverizare de soluție lichidă cu utilaje portabile și de mare capacitate pentru dispersarea substanțelor pesticide de ingestie și contact pentru combaterea insectelor adulte.

Substanțele se aplică în stare pulverizată, în strat grosier, sub formă de aerosoli.

Publicitate
Energia Residence apartamente de vanzare Constanta

Tratamentul se va efectua cu aparate pentru fumigații (pulsfog-ceață caldă) pentru combaterea insectelor stadium adult; cu atomizoare (ceață rece) pentru combaterea insectelor stadium adult și protecția împotriva insectelor care pot apărea în spații deschise.

Toate produsele sunt avizate de către Ministerul Sănătății și se găsesc în nomenclatorul substanțelor avizate în profilaxia sanitar-umană din România.

Produsele utilizate nu pun în pericol viața, sănătatea, securitatea muncii și nu produc un impact negativ asupra mediului, făcând parte din grupa III de toxicitate.

Deținătorii familiilor de albine sunt rugați ca, în perioada menționată, să ia toate măsurile care se impun în vederea protejării familiilor de albine din municipiu.

Prima parte a acțiunii de dezinsecție și deratizare s-a desfășurat în perioada 16 – 20 mai 2022 și a vizat întregul municipiu Medgidia.

Foto: Ilustrativ (Arhivă)

Citește și:

 

Primăria Municipiului Medgidia: Când se va desfășura prima etapă a campaniei de dezinsecție și deratizare

Publicitate
Zen Residence – Constanta, apartamente de 2 - 3 camere direct dezvoltator imobiliar