Cristian Ștefan Avram, singurul elev din municipiul Medgidia care a obținut media 10 la examenul de Bacalaureat în sesiunea de vară, a primit astăzi, din partea administrației publice locale, o diplomă de merit și echivalentul în lei a 1.000 de euro pentru performanța și efortul său. Este deja o tradiție ca Primăria Medgidia să premieze excelența, demersul fiind o încurajare a tinerilor pentru performanță.

Municipiul Medgidia este și în acest an pe lista localităților cu elevi de top și asta datorită elevului Liceului Teoretic “Nicolae Bălcescu din Medgidia, o insituție de învățământ pepinieră de elite pentru universitățile din țară, dar și din străinătate.

Din cei trei elevi care au reușit să obțină media 10 la sesiunea din vară a bacalaureatului, la nivelul județului Constanța, Cristian Ștefan este unul dintre ei. De altfel, și la admitere, în clasa a VIII-a, Cristian a fost unul unul dintre elevii care au obținut nota maximă.

Astăzi, într-un cadru oficial, Cristian a fost premiat de reprezentanții Primăriei Municipiului Medgidia cu o diplomă și cu suma de 1.000 de euro, drept recunoaștere a eforturilor depuse, dar și ca gest de apreciere pentru că prin el, orașul Medgidia se află în topul municipiilor cu elevi de 10 la examenul de maturitate.

Publicitate
Energia Residence apartamente de vanzare Constanta

Momentul a fost cu atât mai emoționant cu cât diploma și premiul i-au fost înmânate de administratorul public municipiului, Cristina Pascu, un fost elev de 10 al aceluiași liceu absolvit în 2021 de Cristian.

“Felicitări pentru rezultatele excepționale obținute. Suntem mândri că Medgidia are astfel de tineri care duc numele orașului sus și suntem bucuroși că și noi, cu sprijinul domnului primar al municipiului, Valentin Vrabie, reușim să promovăm prin acțiunile noastre adevăratele valori educaționale, culturale, sportive. Sperăm ca pașii vieții să te aducă înapoi pe meleaguri medgidiene și să arătăm că și Medgidia are valori“, a declarat Cristina Pascu, administratorul public al orașului, ea însăși fiind dovada că perseverența și seriozitatea duc către succes. Totul ține însă de muncă, bun simț și răbdare. Calități pe care și tânărul Cristian Ștefan a demonstrat că le deține, dovadă fiind rezultatele.

Modest, dar hotărât, tânărul a mulțumit autorității locale pentru aprecierea primită:

“A fost greu procesul de pregătire până la bacalaureat, nu examenul în sine. Urmează să susțin examenul de admitere la Facultatea de Automatică și Calculatoare București, luni, pe 19 iulie, la care cred că o să fiu admis”, a spus Cristian Ștefan.

Tânărul a spus că banii primiți din partea administrației publice locale îi va păstra și poate  o parte îi va folosi pentru tot ceea ce îi va trebui în noua etapă a vieții sale, aceea de student.

“Ne bucurăm că a confirmat în anii de liceu ceea ce speram noi, profesorii din gimnaziu, să se întâmple”

Atât profesorii, cât și cunoscuții folosesc doar cuvinte de laudă la adresa sa.

“Mă așteptam să aibă un rezultat foarte bun la acest examen pentru că aflasem deja că luase simularea de la Universitatea din București cu nota 10. M-am bucurat foarte mult. Rezultatul nu este surpinzător pentru mine pentru că încă din clasa a V-a, în calitate de diriginte, am remarcat că este un copil inteligent nativ, dar pe care și-a cultivat-o de-a lungul anilor pe care și-a cultivat-o prin foarte multă muncă, având alături îndrumarea cadrelor didactice. A obținut rezultate remarcabile, atât la concursuri școlare, este absolvent cu media generala 10 în clasele V-VIII. Ne bucurăm că a confirmat în anii de liceu ceea ce speram noi, profesorii din gimnaziu să se întâmple”, ne-a spus diriginta din gimnaziu a lui Cristian Ștefan, profesor Emilia Ciocan.

Și învățătoarea lui Cristian, cea care i-a ghidat primii pași în școală, Roxana Badea, a avut numai cuvinte de laudă la adresa fostului său elev: “S-a remarcat la toate concursurile județene și naționale. Întotdeauna la concursul “Micul matematician” a fost pe primul loc. A fost și este un copil minunat, modest, frumos educat. M-am bucurat nespus când am aflat că a obținut media 10 la bacalaureat, dar tot meritul este al lui Ștefan”.

Cristina Pascu: “Obiectivul actualei administrații publice locale este să își păstreze tinerii valoroși în municipiu”

Cristina Pascu, administrator public al municipiului Medgidia ne-a declarat că autoritatea locală va sprijini mereu excelența în educație:

“Primăria Medgidia este mândră că are astfel de elevi, indiferent că vorbim de ciclul gimnazial sau liceal. Sunt licee din Constanța care au valori pe care noi, în Medgidia, le-am egalat sau depășit. Suntem bucuroși că putem sprijini tineri din municipiul Medgidia care pe viitor să ajungă fie ingineri, fie medici, oameni care să rămână acasă. Acesta este obiectivul actualei administrații publice locale, să își păstreze tinerii valoroși în municipiu. Și eu sunt absolventă a liceului Teoretic “Nicolae Bălcescu” și am simțit o bucurie enormă că un alt elev al acestui liceu a obținut rezultate excepționale la învățătură. Ca și el, sunt un exemplu că dacă înveți, se poate și poți să ocupi funcții importante chiar și într-un oraș pe care mulți îl consideră fără perspectivă. Poți să ai o viață bună și într-un oraș care nu este București sau Cluj Napoca, spre exemplu, dar care în timp poate să le egaleze”, a menționat Cristina Pascu.

Statutul Municipiului Medgidia a fost modificat în anul 2017 pentru a putea fi oferite diferite premii comunității locale

În 2017, statutul Municipiului Medgidia a fost modificat și completat astfel încât diferite categorii sociale să fie premiate în diferite momente marcante ale vieții. Astfel, elevii din unitățile de învățământ din municipiul Medgidia, care au obținut nota 10 la Evaluarea Națională sunt premiați cu suma echivalentă a 500 de euro, iar cei care au obtinut nota 10 la examenul de bacalaureat primesc suma echivalentă a 1000 de euro.

Și tinerii cu domiciliul în municipiul Medgidia primesc la împlinirea vârstei de 18 ani titlul și certificatul de cetățean al municipiului Medgidia, precum și suma de 500 de lei.

Și cei care au ajuns la venerabila vârstă de 100 de ani, sau chiar cei care o depășesc sunt sărbătoriți de municipalitate, ocazie cu care primesc o diplomă de onoare, suma de 1.000 de lei, un tort și un buchet de flori. De asemenea, cei ajunși la nunta de argint, care au împlinit 25 de ani de căsătorie, primesc câte 500 de lei.

Citește și:

Bechir Amela, singura elevă cu 10 la Evaluarea Națională 2019, premiată de administrația locală din Medgidia

Publicitate
Zen Residence – Constanta, apartamente de 2 - 3 camere direct dezvoltator imobiliar