Marți, 5 ianuarie, a fost înregistrat primul caz de infectare cu noul Coronavirus, tulpina Omicron, pe raza judeţului Tulcea, rezultatul fiind confirmat de Institutul Naţional de Boli Infecţioase Matei Balş.

Este vorba despre un angajat al Poliției de Frontieră, care s-a aflat la Sulina în interes de serviciu, în perioada 18-21 decembrie. El a fost cazat într-un spaţiu ce aparține Poliţiei de Frontieră Sulina.

Reprezentanții Gărzii de Coastă Constanța transmit că ”în perioada 18-21 decembrie a fost cazat un politist de frontieră la centrul de pregatire al Gărzii de Coastă de la Sulina. Întrucât nu au fost planificate alte activitati în acea perioadă, din cauza vremii si a apropierii sărbătorilor, in centrul de pregătire nu mai era cazată nicio altă persoană. Facilitățile centrului s-au rezumat doar la cazare, fără masa.

Personalul aflat la sediul centrului a respectat masurile de protectie si asa cum este procedura, la eliberarea camerei, s-a procedat la dezinfectarea acesteia.

Publicitate
Energia Residence apartamente de vanzare Constanta

Mentionam că politistul de frontieră a fost confirmat pozitiv în data de 28 decembrie, la 7 zile după ce a părăsit centrul de la Sulina. Din data de 18 decembrie până în prezent nu au fost confirmate cazuri de infectare cu SARS COV 2 in randul personalului Garzii de Coasta din zona orasului Sulina”.

Publicitate
Zen Residence – Constanta, apartamente de 2 - 3 camere direct dezvoltator imobiliar