Prinderi în flagrant și percheziții domiciliare în Medgidia și Constanța într-un dosar privind traficul de droguri

Polițiștii de combatere a criminalității organizate din Constanța, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T. – S.T. Constanța, au organizat și desfășurat o acțiune pentru destructurarea unui grup infracțional organizat, constituit în vederea comiterii de infracțiuni.

Urmare a cercetărilor într-un dosar penal privind săvârșirea infracțiunilor de constituirea unui grup infracțional organizat și efectuarea de operațiuni cu produse susceptibile de a avea efect psihoactiv, polițiști din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Constanța – Serviciul Antidrog, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul D.I.I.C.O.T. – S.T. Constanța, au desfășurat două acțiuni de prindere în flagrant delict, în municipiile Constanța și Medgidia și 2 percheziții domiciliare în municipiului Medgidia. 

În urma prinderilor în flagrant și a percheziilor domiciliare, au fost ridicate, în vederea confiscării, 48,4 grame de substanță vegetală, peste 150 de pliculețe conținând substanță vegetală, 8 telefoane mobile, peste 270 de cutii cu petarde și 196 de petarde, deținute fără drept, precum și 21.850 de lei și 500 de euro. De asemenea, au fost puse în executare 9 mandate de aducere.

În urma probatoriului administrat, procurorul a dispus reținerea pentru 24 de ore a 8 persoane și măsura controlului judiciar față de o femeie. La data de 31 mai a.c., persoanele în cauză au fost prezentate instanței de judecată cu propunere de arestare preventivă. Tribunalul Constanța a dispus arestarea preventivă a 7 persoane și plasarea sub control judiciar a celei de-a opta.  

Acțiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din Poliția Română.

În activități au fost angrenați și jandarmi din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile Constanța.

Pub
SolidHouse – Dezvoltator Imobiliar