Tânărul dat dispărut în Grecia a fost găsit decedat
Tânărul dat dispărut în Grecia a fost găsit decedat
Ionuț, românul dat dispărut după tragedia feroviară din Grecia, a fost găsit decedat. Familia tânărului a fost anunțată de autoritățile din Grecia că Ionuț este una dintre victimele accidentului, scrie Antena 3 CNN.

Familia sa făcuse apel pe Facebook la toți cei care ar putea să-l vadă pe Ionuț.

Potrivit rudelor, Ionuț se dusese la Atena să susțină examenul auto și avea bilet de întoarcele la Salonic, în trenul morții.

Ieri, un bărbat care spune că este fratele românului dat dispărut a arătat jurnaliștilor eleni o poză cu Ionuț și le-a explicat că a urcat în tren, în stația Katerini și avea ca destinație finală Atena.

Publicitate
Energia Residence apartamente de vanzare Constanta

Noaptea trecută, autoritățile din Grecia au reușit să îl identifice pe Ionuț printre victimele accidentului feroviar produs marți dimineață, potrivit sursei menționate anterior.

O membră a familiei a postat pe Facebook imagini cu Ionuț, iar apoi și-a schimbat fotografia de profil cu un doliu. Astfel, înțelegem că tânărul a decedat.

În comentariile postărilor mesajele de condoleanțe au început să curgă: „Condoleanțe și dumnezeu să îl odihnească în pace. Vouă vă dorim multă putere să treceți peste această suferință”, „Sincere condoleanțe!”, „Dumnezeu să te odihnească în pace copil drag ce moarte fulgerătoare nu ne vine să credem Ionuț”, „Condoleanțe! Dumnezeu să-l odihnească în pace!”.

Un tren de pasageri, majoritatea studenți și un tren de marfă s-au ciocnit, în ceea ce a fost catalogat drept „cel mai grav accident feroviar cu care s-a confruntat vreodată Grecia”. 57 de persoane au fost carbonizate pe loc sau au murit la spital.

Ar fi fost vorba despre o eroare umană, a șefului de gară din Larissa, care a trimis garnitura de călători pe aceeași linie cu marfarul plin de fier vechi.

UPDATE:

În continuarea precizărilor de presă din data de 1 martie, respectiv 2 martie 2023, Ministerul Afacerilor Externe (MAE) informează că autoritățile elene au notificat Consulatul General al României la Salonic că un cetățean român a fost identificat printre persoanele decedate în urma accidentului feroviar din noaptea de 28 februarie spre 1 martie 2023.

„În acest context, reprezentantul oficiului consular român a informat de urgență familia persoanei decedate, cu care se afla deja în contact direct, ca urmare a semnalării dispariției persoanei în cauză, fiind puse la dispoziție informații cu privire la procedura de eliberare a certificatului de deces românesc și a celorlalte documente necesare repatrierii trupului neînsuflețit în România. Repatrierea trupului neînsuflețit se va realiza după finalizarea, de către autoritățile elene, a tuturor procedurilor specifice în astfel de situații deosebite”, se arată în comunicatul transmis de MAR.

Consulatul General al României la Salonic continuă dialogul cu autoritățile locale și cu familia cetățeanului român. De asemenea, va asigura și asistența și protecția consulară necesare, conform competențelor legale.

Foto: Facebook, www.pixabay.com

Citește și:

El este românul dat dispărut în urma tragediei feroviare din Grecia

Publicitate
Zen Residence – Constanta, apartamente de 2 - 3 camere direct dezvoltator imobiliar

Ne puteți urmări și pe Facebook, Twitter sau Google News!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Introduceți aici numele dvs.