Investiție Portul Constanța și Portul Galați
Investiție Portul Constanța și Portul Galați
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunțat că în ședința de Guvern, desfășurată astăzi au fost aprobate noi investiții pentru creșterea capacității de operare a Porturilor Constanța și Galați.

În legătură cu Portul Constanța, ministrul a anunțat că se vor asigura sumele necesare unor investiții ce vor duce la creșterea fluxurilor de marfă și transferarea acestora, mult mai eficient, de la modul de transport maritim, la modurile de transport terestre.

Investițiile au o valoare totală de 5.355 miliarde de lei și trebuie finalizae în 48 de luni.

Finanțarea este asigurată prin fonduri europene, sume alocate Ministerului Transporturilor din bugetul de stat și din venituri proprii ale CFR SA.

Publicitate
Energia Residence apartamente de vanzare Constanta

Textul integral al postării îl puteți citi mai jos:

„Am aprobat, astăzi, în Guvern noi investiții pentru creșterea capacității de operare a Porturilor Constanța si Galați !

Mai exact, indicatorii tehnico – economici necesari construcției unei platforme multimodale în Portul Galați care va asigura mult mai eficient conexiunea pe rețeaua centrală pan europeana Rhin-Dunăre.

Va fi construit un cheu vertical pe o lungime de 868 m, vor fi suplimentate suprafețele portuare și vor fi modernizate zonele de acces rutier și feroviar.

Valoarea actualizată a investiției este de 780,256 milioane de lei, iar finanțarea este asigurată din fonduri europene (CEF și POIM), fonduri de la bugetul de stat, sume din bugetul CN APDM SA Galați și surse proprii ale unor partenerilor privați.

Întregul proiect trebuie finalizat în 40 de luni.

Al doilea act normativ este necesar continuării lucrărilor de modernizare a infrastructurii feroviare din Portul Constanța.

Prin aprobarea indicatorilor tehnico-economici se asigură sumele necesare unor investiții care duce la creșterea fluxurilor de marfă și transferarea acestora mult mai eficient de la modul de transport maritim la modurile de transport terestre.

Astfel, va crește atât capacitatea de operare a Portului Constanța, cât și importanța acestuia pentru aprovizionarea altor zone.

Pe lângă modernizarea rețelei feroviare, proiectul prevede și lucrări de consolidare care vor mări suprafețele și vor optimiza activitățile de manevră.

Investițiile au o valoare de 5,355 miliarde de lei și trebuie finalizate în 48 luni.

Finanțarea este asigurată prin fonduri europene, prin sume alocate Ministerului Transporturilor din bugetul de stat și din venituri proprii ale CFR SA”, se arată în mesajul postat de Sorin Grindeanu pe Facebook.

Foto: Facebook

Citește și:

Sorin Grindeanu: Portul Constanța are o șansă unică să devină un HUB portuar modern

Publicitate
Zen Residence – Constanta, apartamente de 2 - 3 camere direct dezvoltator imobiliar

Ne puteți urmări și pe Facebook, Twitter sau Google News!


LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Introduceți aici numele dvs.