Întrunit astăzi, Centrul Local de Combatere a Bolilor Constanța (CLCB), convocat de prefectul județului Constanța, Dumitru Jeacă, la propunerea directorului executiv al Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor, Diana Cristescu, a luat act de confirmarea prezenței focarelor de PPA în localitatea Oltina, comuna Oltina și în localitatea Saraiu, comuna Saraiu.

DSVSA a prezentat în cadrul ședinței care a avut loc în cadrul Prefecturii Constanța notele de fundamentare și Planurile de măsuri, iar în urma analizei acestora, DSVSA a propus aplicarea măsurii excepționale de ucidere preventivă a efectivelor de suine din cele două localități (Oltina și Saraiu).

Totodată, DSVSA a supus aprobării prin vot deciziile de aplicare a măsurii excepționale de ucidere preventivă și Planurile de măsuri ce trebuie adoptate, care cuprind responsabilități concrete pentru toate instituțiile/forțele implicate.

La ședință au fost invitați primarii localităților afectate.

Publicitate
Energia Residence apartamente de vanzare Constanta

Efectivele de jandarmi, cele polițienești si ale MApN vor acorda sprijin pentru derularea în bune condiții a măsurilor dispuse, iar Comitetele locale de sprijin, conduse de primarii localităților afectate, vor participa la activitatea de ecarisare.

Prefectul județului Constanța, Dumitru Jeacă, a convocat totodată și Comisia pentru evaluarea pagubelor suferite de proprietarii de animale, pentru a demara acțiunile specifice și a întocmi documentele pentru evaluarea pagubelor suferite de populație, deținători de efective de porci.

Echipele se vor prezenta în data de 03.09.2018 la primăria Oltina în vederea punerii în aplicare a măsurilor dispuse.

Citește și:

Pesta porcină confirmată la Capidava, Tudor Vladimirescu și Cernavodă. Începe uciderea preventivă a porcilor

Bulgaria anunţă că a depistat primul focar de pestă porcină africană

Banii de la UE nu acoperă despăgubirile provocate de pesta porcină

53 de focare de pestă porcină africană în județul Constanța

Publicitate
Zen Residence – Constanta, apartamente de 2 - 3 camere direct dezvoltator imobiliar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Introduceți aici numele dvs.