Publicitate
dezvoltator imobiliar apartamente de vanzare constanta solid house
Autoritățile au decis necesitatea prelungirii măsurii carantinei pentru orașul Ovidiu. În urma consultării cu reprezentanții Institutului Național pentru Sănătate Publică (INSP) Ptrefectura a ajuns la concluzia ca măsurile restrictive actuale trebuie menținute la Ovidiu și după expirarea celor 14 zile. 

Prefectul Silviu Coșa a evidențiat faptul că cel mai probabil la Ovidiu carantina se va prelungi de mâine seara, de la ora 20.00 de când expiră cele 14 zile.

Publicitate
brands war Constanta noiembrie 2020 reduceri imbracaminte incaltaminte

În ultimele zile incidența cazurilor la Ovidiu a scăzut. “Am avut o discutie inclusiv cu domnul primar al orașului Ovidiu. Am urmărit rata incidenței cazurilor și am hotărât că este mai bine să prelungim carantina aici”, a completat prefectul județului Constanța.

În ceea ce privește localitatea Lumina, DSP are în vizor propunerea de carantinar, însă la acest moment se fac analize, așa cum se întâmplă și în cazul localităților Agigea și Valu lui Traian.

Magazinele non alimentare din centrele comerciale din Constanța vor fi închise în week-end 

Cât despre carantinarea municipiului Constanța, prefectul județului a precizat că cel mai probabil aceasta se va aplica începând cu vineri seara. “Propunerea noastră este începând cu vineri seara, timp de 14 zile”.

În acest interval cetățenii pot circula cu declarații pe propria răspundere, adeverință de la angajator sau legitimația de serviciu pentru a justifica deplasările în interiorul sau exteriorul localității.

“Nu se închid magazinele. Am avut întâlniri cu reprezentanții mallurilor și supermarketurilor din Constanța. Am discutat de asemenea și despre limitarea accesului persoanelor într-un spațiu comercial, dar și despre responsabilitatea firmelor de pază. Am trașat si politiei locale sarcini și Comitetele Locale de Situații de Urgență să procedeze la controale a modului cum firmele de pază monitorizează accesul persoanelor (…) S-a venit cu propunerea ca magazinele non alimentare din centrele comerciale să fie închise în week-end. Nu există niciun motiv de panică pentru cetățeni (…) Potrivit unei analize a DSP Constanța din ultimele două săptămâni, 77% din cei infectați cu COVID-19 purtau măști, o minoritate este vinovată de cei ce s-au îmbolnăvit”, a mai spus prefectul.

Citește și:

Noi variante ocolitoare ale orașului Ovidiu aflat în carantină

Incidența cazurilor de COVID-19 la Constanța a depășit 9. Aproape 500 de cazuri în 24 de ore

Municipiul Constanța intră în carantină din weekend. Circulația, doar cu declarație

 

Pub
Zen Residence – Constanta, apartamente de 2 - 3 camere direct dezvoltator imobiliar