Cristian Pistol, CNAIR, A0
Cristian Pistol, CNAIR, A0
Miercuri, 15 noiembrie, șeful CNAIR, Cristian Pistol, a declarat că traficul de tranzit dinspre Nădlac spre Constanța va circula pe Autostrada A0, astfel Bucureștiul și zona limitrofă lui se vor elibera.

El a mai susținut că pe semiinelul sudic al A0, până la mijlocul anului 2024 ar trebui să putem curcula pe toți cei 51 de kilometri de autostradă, mai exact legătura între A1 de la Pitești și A2 care duce la Constanța.

În schimb, Pistol zice că semiinelul nordic ar trebui să fie finalizat în 2026.

Avem două loturi la care am semnat contractele anul acesta, care acum se află în faza de proiectare, iar celelalte două contracte vorbesc de lotul 2, este aproape finalizat. Urmează să participăm la darea în circulaţie în acest an, iar pe lotul 4 este acel nod scurt dar care reprezintă un viaduct, unde urmează să începem lucrările. Avem faza de proiectare finalizată mai aşteptam la un acord de mediu. Acolo vorbim de o zonă protejată Natura 2000, urmează să fie emis şi acest aviz”, a spus şeful CNAIR.

Publicitate
Energia Residence apartamente de vanzare Constanta

Despre impactul acestei autostrăzi, Adrian Pistol a spus: „E cert un lucru, tot ce înseamnă traficul de tranzit dinspre Nădlac spre Constanţa va circula acum pe această autostradă, astfel încât Bucureştiul şi zona limitrofă lui nu va mai fi afectată, ceea ce înseamnă o reducere considerabilă a timpilor de parcurgere a distanţelor în Bucureşti”. În legătură cu centura veche, Pistol a arătat că „s-au finalizat toate pasajele denivelate, Mogoşoaia Domneşti, Olteniţa şi Berceni”.

Am rămas dator cu lotul acela reziliat de la DN2 -A2, care trebuie modernizat cu Pasajul de la Cernica, în zilele următoare lansăm procedura din nou de execuţie”, a spus Pistol.

Sursa foto: Facebook Cristian Pistol

Ne puteți urmări și pe Facebook, Twitter sau Google News!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Introduceți aici numele dvs.