Șeful ISU Dobrogea, Cristian Mihail Amarandei, a declarat, pentru ZIARUL AMPRENTA, că va face o anchetă pentru a stabili modul în care a decurs operațiunea desfășurată din această dimineață. Reamintim că o femeie de 57 de ani a sărit de la etajul 6 după ce apartamentul situat pe bulebvardul Mamaia, nr. 90, a fost cuprins de flăcări. 

“Vom demara o anchetă pentru a vedea exact cum au stat lucrurile la această intervenție. De asemenea, vom lua măsurile care se impun pentru eficientizarea acțiunilor, vom vedea care sunt vulnerabilitățile”, ne-a declarat șeful ISU Dobrogea.

În mediul online, constănțenii sunt revoltați de lipsa de reacție a pompierilor, spun ei, iar majoritatea se întreabă de ce pompierii nu au putut monta o pernă de salvare pentru a putea fi salvată viața femeii. Chiar dacă în cadrul intervenției s-a folosit autospeciala cu scară.

Șeful ISU Dobrogea a precizat că în dotarea Inspectoratului nu există o astfel de pernă de salvare. “Nu avem în dotare pernă de salvare, se acționează cu o autospecială cu scară”, a explicat comandantul ISU Dobrogea.

Publicitate
Energia Residence apartamente de vanzare Constanta

UPDATE:

Precizări ISU Dobrogea:

“Referitor la incendiul produs în această dimineață în municipiul Constanța, care s-a manifestat într-un apartament situat la etajul 6 al unui bloc de locuințe, facem următoarele precizări:

• Apelul la numărul unic de urgență 112 a fost preluat de dispecerul ISU Constanța la ora 09.14

• La ora 09.15 au fost alertate simultan următoarele echipaje: 1 ambulanță SMURD tip B2, 2 autospeciale de stingere și 1 autoscară.

• Ambulanța SMURD tip B2 și cele 2 autospeciale de stingere au fost alertate din cadrul Detașamentului de Pompieri Sublocotenent Fripis Marius Daniel Constanța Oraș, care se află la aproximativ 2 km față de locul producerii incendiului. Primul echipaj care a ajuns la locul intervenției a fost ambulanța SMURD tip B2, la ora 09.21

• Având în vedere că la Detașamentul de Pompieri Sublocotenent Fripis Marius Daniel Constanța Oraș nu există autoscară, aceasta a fost alertată din cadrul Detașamentului de Pompieri Palas.

• Autoscara a ajuns la locul intervenției la ora 09.27, distanța parcursă fiind de 8 km. Ora la care femeia s-a desprins de la balcon a fost 09.25

• Forțele aflate la locul intervenției în momentul sosirii autoscării erau 2 autospeciale de stingere, 1 ambulanță SMURD tip B, precum și 2 ambulanțe ale Serviciului Județean de Ambulanță.

• La nivelul județului Constanța există 3 autoscări, repartizate astfel încât să acopere întreaga zonă de competență, astfel: Cernavodă, Medgidia și Constanța.”

Citește și:

Autoscara ISU Dobrogea a ajuns la locul incendiului după ce femeia s-a desprins de la balcon. Operațiunea pas cu pas

O femeie a murit după ce s-a aruncat de la etajul 6 ca să scape din flăcări

(Foto/Video) Arde un apartament dintr-un bloc situat pe bulevardul Mamaia

Publicitate
Zen Residence – Constanta, apartamente de 2 - 3 camere direct dezvoltator imobiliar