Anvelope de iarnă
Anvelope de iarnă
Conform Codului Rutier, cauciucurile de iarnă sunt obligatorii în cazul în care se circulă pe drumuri publice acoperite de zăpadă, gheață sau polei. 

Legea prevede că mașina trebuie să fie dotată cu anvelopele potrivite indiferent de sezon, astfel că poți fi amendat, dacă ești prins cu anvelope de vară pe o porțiune de drum acoperită cu zăpadă sau polei.

Ce sancțiuni se aplică:

Nerespectarea prevederilor privind dotarea mașinii cu anelope de iarnă constituie o contravenție și se sancționează cu amenda prevăzută în clasa a VI – a de sancțiuni.

„Conducerea autovehiculului pe drumurile publice acoperite cu zăpadă, gheață sau polei, fără ca acesta să fie dotat cu anvelope de iarnă, iar în cazul autovehiculului de transport marfă cu o masă totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone și al autovehiculului de transport persoane cu mai mult de nouă locuri pe scaune, inclusiv cel al conducătorului auto, fără ca acestea să fie echipate cu anvelope de iarnă pe roțile axei/axelor de tracțiune sau fără a avea montate pe aceste roți lanțuri sau alte echipamente antiderapante certificate”, se anunță la art. 102, alin. 1, punctul 28 al Codului Rutier, potrivit Mediafax.ro.

Publicitate
Energia Residence apartamente de vanzare Constanta

Foto: www.unsplash.com

Citește și:

Când trebuie schimbate cauciucurile de iarnă. Ce prevede legea

Publicitate
Zen Residence – Constanta, apartamente de 2 - 3 camere direct dezvoltator imobiliar

Ne puteți urmări și pe Facebook, Twitter sau Google News!


1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Introduceți aici numele dvs.