Curtea de Apel Constanța
Curtea de Apel Constanța
Spaima instanțelor de judecată, așa ar putea fi numit un recidivist din Constanța, Memet Erdinci, care a ajuns să nu rateze aproape niciun an fără o condamnare penală ba, a reușit performanța să fie condamnat de două ori într-un singur dosar.

Cea mai recentă sentință a acestuia este din 8 februarie 2023, când Curtea de Apel Constanța l-a condamnat la 9 luni de închisoare pentru infracțiunea de loviri sau alte violențe. Pedeapsa o va face în spate gratiilor.

Din păcate, pentru el, Erdinci avea, la data condamnării, alte multe sentințe penale. Făcând un mic rezumat (desigur, al ultimilor ani) aflăm că bărbatul a petrecut ani buni în spatele gratiilor, fără, însă, să tragă vreo învățătură din aceste experiențe.

Pe 12 decembrie 2019, Memet Erdinci era condamnat, la Judecătoria Constanța, la 6 luni de închisoare pentru distrugere. Și nu o singură sentință, ci două, pentru că inculpatul a reușit performanța să recidiveze de două ori până și la același dosar. Potrivit rechizitoriului procurorilor, în timp ce se afla la o sală de păcănele, pe Erdinci l-au apucat nervii din cauză că pierdea la aparate și a și-a vărsat focul pe unul dintre acestea. A fost luat de polițiști, dar cum în continuare era extrem de agitat, a spart o fereastră a secției de poliție unde fusese adus.

Publicitate
Energia Residence apartamente de vanzare Constanta

Așa se face că, la dosar, părți civile s-au constituit atât sala de jocuri, cât și Inspectoratul Județean de Poliție. Memet cel nervos a încasat două condamnări în același dosar, câte șase luni de pușcărie.

Instanța a constatat că infracţiunile deduse judecăţii sunt concurente cu infracţiunile pentru a căror săvârşire inculpatul a fost condamnat anterior (inclusiv la Judecătoria Medgidia și Judecătoria Constanța), rezultând o pedeapsă totală de 5 ani şi 338 zile închisoare. Pedeapsa urma să fie executată după gratii.

Mai mult, Memet Erdinci a fost nevoit să plătească și 2.300 de lei pentru aparatul stricat, dar și 300 de lei pentru geamul poliției. Pe 30.04.2020 Curtea de Apel respingea dosarul înaintat de inculpat, nemulțumit de sentință și îi menținea pedeapsa.

Pe 8 decembrie 2022, o altă condamnare: La 2 ani și 6 luni și recuperarea unui prejudiciu de 1.800 de lei dintr-un dosar de furt calificat.

Ajungem și la cel mai recent dosar în care a fost condamnat celebrul Erdinci: pe 8 februarie 2023, acesta este condamnat la nouă luni pentru loviri și alte violențe. Iată ce spun procurorii de caz: “Victima, P.G., a fost agresat fizic, prin lovire cu pumnul în zona feței (lovitură unică) de către o persoană pe care o cunoaște din cartier. Totodată, persoana vătămată a arătat că a fost amenințată cu un cuțit tip briceag, cu buton, cu o lamă de 15 cm, cuțit pe care l-a descris amănunțit. Cuțitul ar fi fost ținut în mână de agresor fără a-i fi desfăcută lama, însă agresorul a ținut în permanență un deget pe butonul de acționare a cuțitului. Din declarația persoanei vătămate P.G., a rezultat că la data de 09.07.2022, în jurul orei 21:20, în timp ce se plimba a fost acostat de o persoană de etnie rromă, pe care o știe din cartier după porecla „Domuz”. Acesta a scos un cuțit cu care l-a amenințat, apoi l-a lovit o singură dată cu pumnul în zona obrazului drept, fără un motiv anume”.

S-a dat drept polițist, a folosit metoda „Cureaua”, a jefuit turiști din Mamaia

Trecutul de infractor get beget de Constanța a rămas în analele presei locale, cu începere din 2007, când „Domuz” a jefuit un cetățean turc. Împreună cu un amic s-a dat drept polițist și, sub pretextul verificării documentelor, l-a ușurat pe turc de 1.100 de dolari. A fost condamnat și a ieșit din închisoare în 2015.

Văzându-se în libertate, Erdinci s-a reactivat, tot în stațiunea Mamaia: prin metoda Cureaua, el a jefuit mai mulți turiști veniți la mare. Metoda „Cureaua” e relativ simplă: tâlharii abordează diferite persoane pe stradă ori în locuri aglomerate, ca și cum le-ar cunoaște de mult timp. Salutul are o formă foarte familiară, iar cât timp oamenii abordați încearcă să își dea seama de unde îl cunosc, respectivul tâlhar continuă gesturile prietenești ca trasul insistent de curea, în sus. În acest moment, el reușește să sustragă tot din buzunarul victimelor: portofel, telefon sau alte lucruri.

Fie pretinzând că este polițist, fie prin alte metode, Memet Erdinci a mai bifat, în acești din urmă ani, și alte tâlhării sau furturi, chiar și de la oameni ai legii ajunși la mare.

Din păcate, înfățișările lui prin diferite instanțe, apelurile și cererile de reexaminare, umplu cu dosare mesele procurorilor și judecătorilor, iar Statul Român este păgubit de zeci de mii de lei pentru avocații din oficiu pe care, tot Statul, este obligat să îi pună la dispoziție, la fiecare înfățișare.

Cel mai recent dosar, apelul formulat la sentința de nouă luni pentru lovire, a fost înregistrat pe 6 martie 2023 și are prim termen data de 18 mai.

Dosar lovire

OBSERVAȚII:

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Publicitate
Zen Residence – Constanta, apartamente de 2 - 3 camere direct dezvoltator imobiliar

Ne puteți urmări și pe Facebook, Twitter sau Google News!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Introduceți aici numele dvs.