Percheziții
Percheziții
În data de 24 ianuarie 2023, Poliția Română, prin Direcția de Combatere a Criminalității Organizate – Serviciul Antidrog, a desfășurat cu autoritățile din Olanda, Polonia și Germania mai multe percheziții concomitente în locații din România, Olanda și Polonia, pentru probarea activității infracționale a unei grupări importante implicate în spălare de bani și trafic internațional de droguri.

Două persoane au fost arestate în Olanda, sub acuzațiile de trafic de droguri, nerespectarea regimului armelor și munițiilor și spălare de bani.

Potrivit reprezentanților Poliției Române, membrii grupării infracționale sunt cetățeni de origine turcă, olandeză, română și poloneză, fiind rezidenți ai țărilor europene în care au fost desfășurate investigațiile.

„Acțiunea a beneficiat de sprijinul EUROPOL, care a facilitat mijloacele necesare logistice și operaționale pentru desfășurarea operațiunii. Acțiunea reprezintă o modalitate de acțiune des utilizată de autoritățile de aplicare a legii și de către specialiștii din cadrul Poliției Române, pentru a combate criminalitatea organizată transnațională, pentru asigurarea unui climat de securitate european”, se arată în comunicatul transmis de Poliția Română.

Publicitate
Energia Residence apartamente de vanzare Constanta

La activitățile din România, unde au fost efectuate două percheziții, au participat și patru investigatori din Germania BKA și Olanda Poliția Națională, care au solicitat participarea la activitățile specifice prin ordin european de anchetă.

Din cadrul Poliției Române, la activități au participat polițiștii Direcției de Combatere a Criminalității Organizate – Serviciul Antidrog, Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Oradea și luptătorii Serviciului pentru Acțiuni Speciale Oradea.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române.

Activitățile solicitate prin ordin european de anchetă sunt coordonate judiciar de către procurorii din cadrul Serviciului de Cooperare Reprezentare și Asistență Judiciară  Internațională – D.I.I.C.O.T.

Publicitate
Zen Residence – Constanta, apartamente de 2 - 3 camere direct dezvoltator imobiliar

Ne puteți urmări și pe Facebook, Twitter sau Google News!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Introduceți aici numele dvs.