Avioane militare
Avioane militare
Premierul Spaniei, Pedro Sanchez, a declarat, miercuri, în conferința de presă comună, susținută cu premierul Nicolae Ciucă, la Castellon, că 130 de militari și opt avioane militare vor fi trimise în Marea Neagră pentru a desfășura acțiuni.

Premierul spaniol a precizat că angajamentul Spaniei față de securitatea flancului estic al NATO este clar menționând și că sprijinul țării sale pentru aderarea României la spațiul Schengen va fi repetat.

De asemenea, premierul Nicolae Ciucă a mulțumit pentru decizia Spaniei de a întări prezența forțelor armate pe flancul de est.

„Este o decizie care reprezintă rezultatul summit-ului NATO de la Madrid, rezultatul punerii în aplicare al noului concept strategic NATO. Iată, deja discutăm despre prezenţa unui radar pe flancul estic. Dar e foarte important să subliniem că nu peste mult timp vor fi prezente în România opt avioane de luptă”, a declarat Nicolae Ciucă.

Publicitate
Energia Residence apartamente de vanzare Constanta

Premierul spaniol a menționat și că în mai multe ocazii, Comisia a subliniat că România îndeplinește toate condițiile pentru a fi inculsă în spațiul Schengen.

„Suntem hotărâţi să avem o Europă fără frontiere interioare, de aceea mă bucur că în mai multe ocazii Comisia a subliniat că România îndeplineşte toate condiţiile pentru a fi inclusă în spaţiul Schengen iar noi reiterăm sprijinul nostru în acest domeniu”, a spus Pedro Sanchez, premierul Spaniei.

Sursa: www.stirileprotv.ro

Foto: Ilustrativ (www.pixabay.com)

Citește și:

Ședință CSAT despre situaţia de securitate în zona extinsă a Mării Negre şi pe Flancul Estic al NATO

Publicitate
Zen Residence – Constanta, apartamente de 2 - 3 camere direct dezvoltator imobiliar

Ne puteți urmări și pe Facebook, Twitter sau Google News!


LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Introduceți aici numele dvs.