Pinocchio din Brăila, atacat cu macetele
Pinocchio din Brăila, atacat cu macetele
Patru tineri din cartierul Brăilița, cu vârste de 18 și 22 de ani, sunt acuzați că au vrut să-l ucidă cu topoare și macete Ionuț Popa, cel cunoscut sub numele de „Pinocchio”. Acesta este internat la Spitalul Floreasca iar starea lui se pare că merge spre mai bine.

Potrivit debraila.ro, bărbatul atacat cu topoare și macete este “în stare stabilă”, în condițiile în care, până acum, se vorbea despre “stare critică”.

Numele agresorilor a fost făcut public de către anchetatori: sunt patru tineri fără ocupație, din Brăila, care, spun magistrații, trebuie să stea după gratii din cauza pericolului pe care îl reprezintă pentru cei din jur.

Procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Brăila au solicitat Tribunalului Brăila, arestarea preventivă a celor patru inculpaţi, pentru săvârşirea infracţiunii de tentativă la omor calificat, prevăzută de art. 32 alin. (1) din Codul penal raportat la art. 188 – 189 alin. (1) lit. a) şi h) şi alin. (2) din Codul penal, cu aplicarea art. 77 lit. a) din Codul penal. Cererea formulată a fost admisă de judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Brăila, care a dispus emiterea mandatelor de arestare preventivă pentru cei patru inculpaţi, pentru o perioadă de 30 de zile.

Publicitate
Energia Residence apartamente de vanzare Constanta

Iată cum motivează procurorii cererea arestului pe 30 de zile al celor patru:

“Organele de urmărire penală au fost sesizate cu privire la faptul că, la data de 29.04.2023, ora 23.16, persoana vătămată, după ce a parcat autoturismul pe o arteră principală din municipiul Brăila şi, în timp ce se deplasa pe alee pentru a intra în blocul unde locuia, a fost agresată de patru persoane care purtau cagule şi aveau asupra lor săbii şi topoare, care i-au provocat multiple leziuni traumatice la nivelul capului, toracelui şi a ambelor membre superioare în segmentul anterorahio-palmar.

Persoana vătămată se află internată la Spitalul Clinic de Urgenţă Floreasca Bucureşti. Urmare leziunilor suferite, viaţa acesteia a fost pusă în primejdie prin hemoragia externă şi hemoragia intracerebrală. Cercetările continuă în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor cauzei şi stabilirii răspunderii penale.

Facem precizarea că începerea urmăririi penale şi punerea în mişcare a acţiunii penale, reţinerea şi arestarea preventivă sunt etape ale procesului penal reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activităţi care nu pot, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie”.

Judecătorii Tribunalului Brăila au admis cererea procurorilor: “Admite propunerea formulată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Brăila. Dispune arestarea preventivă a inculpaţilor pe o perioadă de 30 zile, respectiv 05.05.2023 orele 17.15 – 03.06.2023, orele 17.15. Cu contestaţie în termen de 48 ore de la pronunţare cu inculpaţii şi de la comunicare cu reprezentantul Ministerului Public”. (Portalul Intanțelor)

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?
Reload Reload document
| Open Open in new tab

OBSERVAȚII:

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Publicitate
Zen Residence – Constanta, apartamente de 2 - 3 camere direct dezvoltator imobiliar

Ne puteți urmări și pe Facebook, Twitter sau Google News!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Introduceți aici numele dvs.