Publicitate
Zen Residence – Constanta, apartamente de 2 - 3 camere direct dezvoltator imobiliar
La Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă “Sfântul Apostol Andrei” Constanţa şi la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase, Ziua Copilului a fost sărbătorită într-o atmosferă magică. Pentru a-i face pe micuţii bolnavi să uite de boală, de suferinţă şi tristete, Asociaţia Suflete Deschise si-a trimis spiriduşii să înlocuiască halatele albe şi sa le ofere o mulţime de surprize. 

Astfel, dragalasii pacienți au primit multe dulciuri şi fructe, prajituri, dar si încurajări, mângâieri si multă dragoste, insotite bineinteles de traditionalul „La mulţi ani!“. Şi, spre mai marea lor încântare, au primit şi jucării: băieţeii – câte o ambulanţă, iar fetiţele – câte un iepuraş. sau cate o echipa medicala.

In plus, cu totii au primit carticele de colorat din care au aflat despre prietenul Iisus, baloane în formă de inimioară, cofuri si nasucuri de clawn, trompete, suflatori, iar la final cu totii s-au bucurat de o ploaie de baloane de sapun.

„Fă fericit un copil necăjit! Fiţi buni! Faceţi bine! Desăvârşiţi binele! Acesta este îndemnul nostru pentru toţi creştinii. 1 Iunie este Ziua Internaţională a Copilului, ziua în care îi sărbătorim pe cei mici. Această frumoasă sărbătoare trebuie să ne reamintească despre responsabilitatea noastră, a maturilor, faţă de copii, dar, de fapt, faţă de viitorul nostru.

Trebuie, deci, să fim preocupaţi în permanenţă de atenta formare a tinerelor caractere, de educarea morală, sănătoasă, a tinerei generaţii, mai ales în conjunctura actuală, când copiii sunt asaltaţi de anturaje şi de fel de fel de tentaţii din ce în ce mai periculoase şi mai provocatoare, pe care nu le pot birui singuri. Investind şi având grijă de ei, învăţându-i să trăiască frumos, să fie buni, să zâmbească, cu siguranţă, mai târziu vom putea zâmbi şi noi“.

„Ziua Copilului nu trebuie să aibă limită de vârstă. Oricare dintre noi, fie că este copil sau adult, are voie să se simtă copil. Este necesar ca macar o dată pe an să lăsăm în urmă problemele de zi cu zi, să ne întoarcem la inocenţă, să zâmbim curat şi să simţim că înfloreşte în inimile noastre dorinta de nazbatii, de joaca, de pozne, de alint. Această frumoasă sărbătoare trebuie să ne reamintească despre responsabilitatea noastră, a maturilor, faţă de copii, dar, de fapt, faţă de viitorul nostru. Trebuie deci, să fim preocupaţi în permanenţă de atenta formare a tinerelor caractere, de educarea morală, sănătoasă a tinerei generaţii, mai ales în conjunctura actuală, când copiii sunt asaltaţi de anturaje şi de fel de fel de tentaţii din ce în ce mai periculoase şi mai provocatoare, pe care nu le pot birui singuri. Investind şi având grija de ei, învăţându-i să trăiască frumos, să fie buni, să zâmbească, cu siguranţă, mai târziu vom putea zâmbi şi noi.

În realitate, situaţia copiilor din ţara noastră este extrem de îngrijorătoare. Din cele cinci milioane de copii cât trăiesc în România, doar pentru câteva mii de ziua de 1 Iunie înseamnă jucării, hăinuţe, baloane colorate, clowni, petreceri-surpriză, plimbări în parcuri de distracţii, bucurii. Majoritatea dintre aceştia, sunt copii instituţionalizaţi, care trăiesc în centre de plasament sau în orfelinate.

Pentru restul copiilor,  ziua de 1 Iunie este o zi obişnuită, adică o zi în care mănâncă o masă săracă în calorii, în care primesc o îngrijire proastă sau în care renunţă la şcoala. O gravă problemă a copiilor este starea de sănătate. Se impune să conştientizăm gravitatea situaţiei şi să ne hotărâm ce vrem să facem cu viitorul nostru.  Iar Guvernul trebuie să înteleagă că singura modalitate pentru a crea copiilor nostri o lume mai bună, este o reformă eficientă care să elimine cât mai rapid sărăcia. Altminteri, puţin câte putin, copii nostri vor uita să mai zâmbească“, a declarat Preda Petre, reprezentanul Asociației Suflete Deschise.

Pub
SolidHouse – Dezvoltator Imobiliar