Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Constanța găzduiește, în perioada 16 – 17 iunie 2022, activitățile din cadrul proiectului ”RURAL YOUTH CONNECT EVENT”. Evenimentul va avea loc la sala de conferințe a hotelului Sport, str. Cuza Vodă nr. 2, Constanța, și va începe vineri, 16 iunie, la ora 13.30.

Proiectul are ca obiectiv final conectarea tinerilor, lucrătorilor de tineret și a reprezentanților autorităților publice locale din mediul rural, la programul EUROPEAN YOUTH VILLAGE și rețeaua Informală a Tinerilor din Mediul Rural – RITM, fiind implementat de către Guvernanța Programului European Youth Village  –  Asociația pentru dezvoltare Activă și Go Free  – Asociația pentru Sprijinirea Societății Civile.

Întâlnirea de lucru face parte dintr-o agendă de 8 întâlniri regionale, respectiv pe fiecare regiune de dezvoltare. În cadrul lucrărilor ce vor avea loc în incinta Hotelului Sport din Constanța, vor fi așteptați tineri din localitățile Costinești, Tuzla, Cuza-Vodă, Mihail Kogălniceanu, Fântânele – județul Constanța; Cernătești, Siriu – județul Buzău; Tia Mare – județul Olt; Lipănești, Valea Călugărească – județul Prahova; Stejaru – județul Tulcea;  Nicolae Bălcescu – județul Bacău; Hălăucești – județul Iași.

Publicitate
Energia Residence apartamente de vanzare Constanta

În cadrul evenimentului, tinerii participanți își vor dezvolta competențele necesare:

  • pentru a pregăti candidatura comunei lor pentru titlul de SAT EUROPEAN de TINERET 2023;
  • pentru a dezvolta comunități autonome de tineri în mediul rural;
  • pentru a identifica și monitoriza din poziția de watchdog, problemele ce îi afectează în mod direct și de a acționa, folosind instrumente democratice, de influențare a deciziilor publice.
Ce este Programul European Youth Village

Programul European Youth Village/Satul European de Tineret este dedicat dezvoltării și organizării comunitare a tinerilor din mediul rural, urmărind dezvoltarea sectorului de tineret din mediul rural prin activarea tinerilor și a reprezentanților autorităților publice locale din aceste comunități, facilitând totodată consolidarea politicilor publice de tineret în mediul rural, la nivel național și internațional.

Titlul de „Sat European de Tineret” este oferit de către Guvernanță satelor sau comunelor care își doresc ca prin acest program să facă o schimbare în comunitatea lor. Pe parcursul anului în care vor purta acest titlu, toate activitățile, proiectele, evenimentele sau acțiunile ce vor fi organizate la nivel local vor urmări să crească participarea tinerilor și a autorităților în vederea rezolvării unor probleme sau nevoi ale tinerilor din comunitate, cât și a îmbunătățirii unor aspecte care-i vizează în mod direct pe tinerii din mediul rural. Prin participarea în program, tinerii din satele finaliste devin mai conștienți de resursele de care dispun, mai vizibili și pregătiți să acționeze strategic în direcția unei schimbări pe care și-o doresc la nivel local, național, european.

Foto: Facebook/Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Constanța

Citește și:

Cum poți face parte din Consiliul Consultativ pentru Probleme de Tineret. Viceprimarul Ionuț Rusu: „Tinerii din Constanța vor găsi mereu un sprijin în Primăria Constanța”

 

 

Publicitate
Zen Residence – Constanta, apartamente de 2 - 3 camere direct dezvoltator imobiliar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Introduceți aici numele dvs.