Cele mai bune stațiuni de schi din Europa
Cele mai bune stațiuni de schi din Europa
Potrivit unui raport făcut public de European Best Destinations, peste 1,2 milioane de călători din 184 de țări au votat stațiunile de schi preferate din Europa. Principalele destinații de vacanță de pe listă nu sunt doar cele mai bune din Europa, ci și cele mai bune din țările respective și chiar din întreaga lume, întrucât Europa este principala destinație de schi din lume, potrivit europeanbestdestinations.com.

Vă prezentăm în continuare informații și imagini care prezintă cele mai bune cinci stațiuni de schi din Europa:

1. Val Thorens, Franța

Pentru a șasea oară Val Thorens din Franța a câștigat titlul de cea mai bună stațiune de schi din EuropaCea mai tânără dintre toate marile stațiuni de schi din Europa sărbătorește anul acesta acest titlu, precum și cea de -a 50-a aniversare.  Stațiunea va fi deschisă din data de 19 noiembrie 2022 până pe 8 mai 2023. Situată la 2300 de metri deasupra nivelului mării, Val Thorens se angajează să inoveze și să creeze amintiri unice vizitatorilor săi. 

”Val Thorens a realizat imposibilul devenind cea mai înaltă stațiune de schi din Europa și cea mai mare zonă de schi din lume, cu peste 600 de kilometri de pârtii. Stațiunea a fost creată în esență pentru un singur motiv: să ofere cel mai bun schi pe care nu îl găsești altundeva” spune Vincent Lalanne, directorul Val Thorens, potrivit sursei citate.

Publicitate
Energia Residence apartamente de vanzare Constanta

De asemenea, Val Thorens a fost desemnată de șapte ori drept cea mai bună stațiune de schi din lume de către World Travel Awards.

2. Val Gardena, Italia

Val Gardena din Italia și satele Ortisei, Santa Cristina și Selva sunt nume cunoscute pe scena internațională a schiului, făcându-le destinația perfectă celor care doresc să petreacă o vacanță de iarnă cu o mulțime de activități de agrement în aer liber.

Sellaronda, legendarul carusel de schi din jurul Sella, și legătura cu Alpe di Siusi și Dolomiti Superski (12 zone de schi și 1.200 km de pârtii) pot satisface nevoile fiecărui schior, de la începători la profesioniști.

Cinci școli de schi alpin și două școli de alpinism întâmpină în fiecare an pasionații de toate vârstele și oferă activități distractive atât pe pârtie, cât și în afara acesteia. Val Gardena reprezintă, de asemenea, mâncare de înaltă calitate, precum și artă și cultură.

Bucătăria locală, de la restaurante cu stea până la mâncărurile locale pregătite în cabane de munte și ferme, se bazează pe rețete străvechi interpretate de bucătari creativi care folosesc întotdeauna exclusiv ingrediente locale.

3. Zermatt – Elveția

 

Stațiunea de sporturi de zăpadă Zermatt – Matterhorn este unul dintre locurile pe care pur și simplu trebuie să le fi văzut măcar o dată în viață. Panorama alpină uluitoare și 360 km de pârtii atrag pasionații de schi, amatorii și alpiniştii.

Satul de la poalele Matterhorn este înconjurat de un peisaj alpin magnific. Acoperit de zăpadă la 1.620 de metri, satul arată ca într-un basm. 360 de kilometri de pârtii, situate la înălțimi între 1.620 și 3.883 de metri, atât în ​​Elveția, cât și în Italia, oferă oportunități de schi nelimitate și fără granițe. 70 la sută din pârtii sunt pe ghețar sau pot fi ninse. Apoi mai este Zermatt’s Snow Park, o necesitate absolută pentru freestyler și snowboarderi.

 

4. Kitzbühel – Austria 

Kitzbühel  este cea mai bună stațiune de schi din Austria și, de asemenea, este anul acesta în top 5 dintre cele mai bune stațiuni de schi din Europa.

De asemenea, călătorii au clasat Kitzbühel pe primul loc dintre cele mai bune stațiuni de schi din Europa pentru Anul Nou!  Kitzbühel  oferă un Revelion uluitor, cu focuri de artificii uluitoare. Vă așteaptă multe activități și focuri de artificii timp de trei zile din 30 decembrie până la 1 ianuarie.

Astăzi, Kitzbühel rămâne un loc al contrastelor, unde pensiuni tiroleze rustice se confruntă cu buticuri internaționale de designer. Vizitatorii pot experimenta Kitzbühel în multe feluri, de la aleile din orașul vechi medieval și pârtiile uluitoare până la hotelurile elegante ale orașului și traseele de drumeții pitorești.

5. Cortina d’Ampezzo – Italia

Cortina d’Ampezzo nu este doar una dintre cele mai bune stațiuni de schi din Italia, ci este și pe podiumul celor mai bune stațiuni de schi din Europa pentru prima dată în acest an.

Cea mai cunoscută stațiune montană din Italia se află la 40 de kilometri de granița cu Austria. Este renumită pentru calitatea pârtiilor și a infrastructurii sale și este ușor accesibilă având infrastructura dezvoltată.

Înconjurată de peisajul uluitor al Dolomiților, Cortina, este iarna o destinație atât pentru schiori, cât și pentru iubitorii de zăpadă.

European Best Destinations este un site de călătorie dedicat promovării culturii și turismului în Europa. Creat în 2009, EBD este cel mai vizitat site dedicat turismului din Europa de 9 ani la rând.

Foto: https://www.facebook.com/dolomitesvalgardena/?ref=page_internal

https://www.facebook.com/kitzbuehel/photos

https://www.facebook.com/CortinadAmpezzoOfficialPage/?ref=page_internal

Sursa: europeanbestdestinations.com

Citește și:

De Sfântul Andrei, Târgul de Crăciun va aduce în Constanța spiritul și magia sărbătorilor de iarnă

Revelion 2023 în Piața Ovidiu și Târg de Crăciun pentru constănțeni. Viceprimarul Ionuț Rusu dezvăluie ce alte evenimente mai pregătește administrația locală pentru următoarea perioadă

 

Publicitate
Zen Residence – Constanta, apartamente de 2 - 3 camere direct dezvoltator imobiliar

Ne puteți urmări și pe Facebook, Twitter sau Google News!


LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Introduceți aici numele dvs.