TOP cinci restaurante din zona peninsulară a Constanței pe care nu trebuie să le ratezi în 2023

Știrile zilei
Octombrie este în acest an o lună perfectă pentru petrecerea unei minivacanțe pe litoral. Constanța este, în extrasezon, din ce în ce mai atractivă pentru turiști, iar temperaturile de peste 25 de grade Celsius din aceste zile îi îmbie la plimbări și relaxare. Iar tabloul complet al unei zile perfecte este, evident, întregit de o masă savuroasă iar din fericire oferta Constanței este una bogată.
Când vorbim despre restaurante din Constanța, gândul ne duce inevitabil la pește, midii, stridii, calamari și caracatiță, dar și la alte tipuri de fructe de mare, gătite în diverse feluri. Simple, cu legume, sau cu paste, fructele de mare sunt principala atracție a litoralului.
În cele mai bune restaurante din Constanța, accentul se pune pe ingrediente proaspete, locale, dar și pe calitatea serviciilor. În afară de captura din mare, restaurantele din Constanța își surprind oaspeții și cu dish-uri internaționale, care îmbină gastronomia românească, turcească, grecească, italienească și americană.
“În ceea ce privește restaurantele din zonală centrală a Constanței, din Portul Tomis, este greu de făcut un top. Am fost, pot spune, în toate restaurantele din zonă, sunt mulțumit de serviciile oferite, există ospătari buni, dar și patroni inimoși care respectă clientul. Turiștii care vin în Constanța au o ofertă variată de locuri unde pot beneficia de experiențe culinare inedite și le recomand tuturor să le frecventeze. Inclusiv cunoștințelor din țară. Eu le consider pe toate de neratat. Felicitări celor care lucrează aici și pe care îi sprijinim în continuare!
Noi facem foarte multă promovare Constanței ca destinație și în afara sezonului estival. Am făcut numeroase materiale de promovare a municipiului pe care le vom folosi la Târgul de la Londra și la cel din Varșovia la care vom merge curând. De acum deschidem sezonul pentru târguri”, ne-a declarat președintele Organizației de Management al Destinației Mamaia Constanța, George Mândilă.
Experiențe pe alese în zona Peninsulară a Constanței
Venim în întâmpinarea constănțenilor dar mai ales a turiștilor care aleg să-și petreacă un week-end pe litoral cu o prezentare a celor mai căutate și apreciate restaurante din zona Peninsulară, pe care nu trebuie să le rateze dacă își doresc o experiență culinară de neuitat.
Unul dintre restaurantele care și-a câștigat renumele în timp, devenind unul dintre preferatele constănțenilor dar și al turiștilor care vin pe litoral este Pizzico Restaurant.
Experiența culinară inedită este completată de o priveliște deosebită, restaurantul fiind situat în Piața Ovidiu, nr. 7, chiar în fața Muzeului Național de Istorie și Arheologie Constanța.
Cei care aleg să servească masa la Pizzico au de ales dintr-o gamă variată de produse, de la preparate cu fructe de mare, pește, burgeri, vită, dar și cea mai bună pizza din oraș.

Pizzico – Piața Ovidiu Constanța
„Noi ne menținem standardele și calitatea, fie că este sezon, fie că este extrasezon. Asta face ca la noi să fie aglomerat tot timpul. Avem și foarte mulți străini, ne bucurăm de o categorie foarte largă de expați care se bucură de preparatele noastre. Avem un meniu variat și ofertă foarte largă. Avem secția de grill și vită maturată, secția de sushi și asitic, avem și preparate italiene. Cel mai mult se solicită vita și sushi. Sunt sigură că oricine ne va trece pragul va găsi ceva pe placul sâu pentru că acesta a fost motto-ul nostru de când am deschis! Îi așteptăm să se bucure de vibe-ul nostru care este clad și primitor!„, ne-a declarat Kristin Dușu, reprezentantă a Restaurantului Pizzico.






Gustul autentic libanez îl găsești doar la El Maktub
Situat în inima orașului, la intrarea în zona Peinsunsulară, chiar lângă Geamia Hunchiar, restaurantul El Maktub te invită să pășești într-o lume a aromelor exotice și a tradițiilor culinare autentice.
Restaurantul este deschis recent, din iunie 2023.
De departe, El Maktub poate fi asemuit cu un sanctuar al gustului și ospitalității libaneze, iar fiecare vizită devine o poveste de savoare și bucurie. Cu o gamă variată de feluri principale, salate și deserturi, meniul de la El Maktub a fost creat pentru a oferi clienților o experiență culinară autentică.
Indiferent dacă alegeți să savurați un platou de mezeluri, un kebab suculent, un pilaf afumat sau o delicioasă baclava cu miere și fistic, fiecare preparat este o mărturie a pasiunii pentru mâncare și a tradițiilor culinare libaneze.
„Designul restaurantului nostru este foarte extravagant, ceea ce atrage foarte mult clienții. În fiecare week-end avem muzică live, dar și live cooking. Spre exemplu, week-end-ul viitor avem muzică live și vom face un berbecuț la proțap. Majoritatea clienților noștri sunt clienți străini. Locația este una care atrage și chiar dacă suntem deschiși din luna iunie avem deja clienți fideli. Noi avem și hotel și mulți dintre turiștii care vin în restaurantul nostru se cazeaază aici„, ne-a declarat Ioniță Marian, managerul restaurantului El Maktub.









Unul dintre restaurantele selecte din zona Peninsulară este KOONG.
Recent deschis, situat pe Bulevardul Tomis, nr. 20 – 26, Koong vine în întâmpinarea clienților cu o ofertă completă de relaxare, de la preparate din pește, vită, pentru toate gusturile, la dulciuri exclusiviste și băuturi rafinate.
„Ne avantajează zona istorică, poziționarea restaurantului nostru este una foarte bună, designul pe care îl are restaurantul – ultramodern, dar și meniul fabulos. Avem un chef foarte bun care a ținut niște locații mari din Constanța – „Hanul cu Pește”, „Golful Pescarilor” pe care l-am cooptat recent. Acum implementăm meniul nou, sub bagheta lui, care va fi gata într-o săptămână”, ne-a declarat Ionuț Budi, administratorul societății care administrează restaurantul, SC Koong BTT SRL.
Chiar dacă este relativ recent deschis, Koong are deja clienți străini fideli, care vin special în Constanța pentru această locație.
„Mare parte dintre clienții noștri sunt turiști străini. Nu știu pe ce considerente aleg restaurantul nostru dar absolut toți au plecat încântați de la noi. Ne-au spus că s-au distrat bine, au mâncat bine … Inclusiv în perioada aceasta avem numeroși clienți străini. Reușim să facem o simbioză perfectă între tinerii care sunt iubitori de nou, modern, și clienții mai în vârstă, unii chiar de 70 de ani, care aleg să petreacă și seara la noi în restaurant. Avem program de club vineri și sâmbătă”, a mai spus Ionuț Budi.








Koong a pregătit deja și pachetele pentru petrecerile de Crăciun și Revelion, dar și pentru primul week-end din 2024. „Deja jumătate dintre locuri este antamat chiar dacă pachetele nu sunt definitivate. O parte dintre aceștia au petrecut și anul trecut noaptea dintre ani în locația noastră. Chiar dacă am deschis înainte de Crăciun, într-o săptămână am reușit să avem full de Revelion”, ne-a mai declarat Ionuț Budi.
Manara Braserie Constanța în topul preferințelor
Un alt restaurant frecventat de constănțeni și turiști pentru preparatele delicioase este Manara Brasserie Constanța, situat la intrarea în Piața Ovidiu, pe strada Traian, nr. 1.
Manara Brasserie este un proiect inovator ce reunește un design modern cu bucătăria mediteraneeană și accentele orientale. Turiștii au la dispoziție un meniu bogat din care se pot delecta cu burgeri, fructe de mare, salate sofisticate, preparate din carne și dulciuri savuroase preparate în bucătăria proprie.
Muzica live pe care Manara o oferă clienților care îi trec pragul completează tabloul perfect al unei experiențe perfecte pe care o poate avea un constănțean sau un turist într-o seară frumoasă de octombrie.
„Fiecare restaurant are modul său propriu de servire și de atragere a clienților prin ambianța creată, prin comunicarea cu clientul, prin socializarea cu acesta. După ce sezonul estival s-a încheiat am avut destui clienți, dar în principal în week-end. Și acum toată Piața Ovidiu este animată datorită și evenimentului cu mașini de epocă care are loc astăzi. Îi așteptăm pe turiști indiferent de momentul zilei sau al săptămânii, suntem la dispoziția lor„, ne-a declarat Badea Alexandru, reprezentant al Manara Brasserie Constanța.














Le Premier Constanța – o alegere inspirată
Le Premier Constanța situat în capătul străzii Aristide Karatzali, nr. 1, vine în întâmpinarea clienților în primul rând cu o experiență culinară deosebită cât și cu o priveliște pe măsură.
Indiferent de sezon, spectacolul oferit de mare vine la pachet cu preparate diverse, care pot satisface și cele mai pretențioase gusturi.











Sursă foto: Facebook Manara/ Facebook Le premier /Facebook El Maktub /Facebook Koong /Facebook Pizzico