La ora 12:00 s-au retras toate forțele de salvare de la locul accidentelor produse în această dimineață pe A2, iar traficul a fost reluat. Planul roșu a fost de asemenea dezactivat.

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliției Române informează că traficul rutier s-a reluat îngreunat pe benzile unu și doi.

S-au format coloane în mișcare pe tronsoanele kilometrice 149 (Fetești) – 160 (nodul rutier de la Cernavodă) și 175 (loc. Peștera) – 182 (mun. Medgidia).

Bilanțul final al accidentelor este următorul: 16 persoane transportate la spital, din care 7 copii (10-17ani) si 9 adulti, 41 persoane asistate la fața locului, din care 16 au primit îngrijiri medicale.

Publicitate
Energia Residence apartamente de vanzare Constanta

55 de mașini au fost implicate în accidentele de pe autostrada spre litoral. Primul accident s-a produs la kilometru 172 în zona Medgidia unde s-a format o coloană de mașini de aproape 10 km.

Traficul a fost reluat pe autostrada Soarelui, anunță Centrul Infotrafic.

Se circulă în coloană.

UPDATE:

Meteorologul de serviciu al ANM a declarat pentru Adevărul că fenomenul a fost raportat de staţia meteo de la Medgidia, dar vizibilitatea era la limita emiterii unei alerte.

Potrivit meteorologului de serviciu de la Administraţia Naţională de Meteorologie, imaginile din satelit şi rapoartele meteo centralizate de ANM confirmau prezenţa ceţii în judeţele Constanţa, Ialomiţa şi Călăraşi, iar staţia de la Medgidia a consemnat fenomenul în dimineaţa de vineri, dar cum vizibilitatea era de 200 de metri, fix limita de atenţionare, o alertă de ceaţă nu a mai fost emisă către public.

De obicei este un fenomen destul de rar, dar se produce, chiar şi în anotimpul cald. În condiţii de cer senin (n.r. – noaptea, spre dimineaţă), temperatura scade destul de mult şi se apropie de punctul de rouă. Trebuie să fie şi ceva umezeală în aer, iar acum am avut. Mai exact, a fost circulaţia estică cu un aport de umezeală dinspre mare şi în aceste condiţii s-a produs ceaţă. Fenomenul a avut loc în judeţele Călăraşi şi Constanţa, pe imaginile din satelit aşa s-a văzut. Dar nu a fost cu vizibilitate la fel de scăzută ca în timpul iernii, adică sub 200 de metri. Într-adevăr, la staţie la Medgidia era 200 de metri, dar trebuie să scadă sub 200 să emitem (n.r. – alertă) şi de asta colegii nu au emis, fiind vorba de o oră, interval foarte scurt. Dar el, ca fenomen, s-a produs în judeţele Călăraşi, Ialomiţa şi Constanţa, au fost zone cu ceva ceaţă. Dar la staţii… singura care a venit cu ceaţă a fost Medgidia, care a dat în clar, vizibilitate 200 de metri. Ca fenomen, este destul de rar vara, se formează în depresiuni, se produce acea rouă în straturile mai joase şi se formează ceaţa, numai că nu persistă”, a explicat meteorologul de serviciu pentru Adevărul.

Citește și:

 

Publicitate
Zen Residence – Constanta, apartamente de 2 - 3 camere direct dezvoltator imobiliar