Agresiune sexuală
Agresiune sexuală
Antrenorul de atletism al Clubului Sportiv Școlar Dinamo, Constantin Iacoban, a fost arestat pentru agresiune sexuală. El este reținut de noaptea trecută, potrivit informațiilor ProSport.

Angajat al CSS Dinamo, dar și profesor de educație fizică și sport, va rămâne în arest preventiv pentru 30 de zile, susțin surse judiciare. Agresiunea sexuală ar fi avut loc în luna noiembrie a anului 2021, iar victima ar fi o sportivă în vârstă de 15 ani, la momentul faptei, pe care o antrena.

Potrivit articolul 219, din Codul Penal, antrenorul riscă să stea după gratii înde și 7 ani pentru fapta comisă.

Totodată, președintele Clubului Sportiv Dinamo, Ionuț Popa a declarat că antrenorul nu are nici o legătură cu ei și că dânsul este angajat la Clubul Sportiv Școlar.

Publicitate
Energia Residence apartamente de vanzare Constanta

„Am primit și alte telefoane și vreau să vă precizez că nu are nicio legătură cu noi. Nu este angajat la noi. Dânsul este angajat la Clubul Sportiv Școlar. Se aseamănă doar numele. Doresc sa fac această precizare ca să nu mai fie nicio confuzie” a declarat președintele Ionuț Popa, potrivit ProSport.

Ulterior, și Parchetul de pe lângă Tribunalul București a transmis un comunicat de presă în care explică cauza respectivă.

„În data de 09 noiembrie 2021, inculpatul, profesor de atletism la un club sportiv din Bucureşti, a exercitat asupra persoanei vătămate, una dintre elevele sale, în vârstă de 15 ani la momentul savarsirii faptei, acte de natură sexuală, altele decât cele care s-ar putea circumscrie infracţiunii de viol. Actele de natură sexuală au fost exercitate de inculpat în mod repetat şi prin punerea persoanei vătămate minore în imposibilitate de a se apăra sau de a-şi exprima voinţa, în timp ce se aflau într-o garsonieră din București, unde cei doi ajunseseră ca urmare a pretextului invocat de inculpat de efectuare a unui masaj de refacere musculară, în contextul unui raport de autoritate generat de relaţia profesor-elev şi a unei disproporţii fizice dintre aceştia.

În data de 08.02.2023, inculpatul a fost prezentat Judecătoriei Sectorului 2 Bucureşti cu propunere de luare a măsurii arestării preventive, propunerea fiind admisă în aceeaşi zi şi dispunându-se arestarea preventivă a inculpatului pentru o durată de 30 de zile. Cercetările sunt continuate de Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti şi Serviciul Omoruri – Biroul Agresiuni Sexuale din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti. Facem precizarea că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie”, se arată în comunicatul transmis de Parchetul de pe lângă Tribunalul București, potrivit ProSport.

Sursa: www.prosport.ro

Foto: Ilustrativ (www.pixabay.com)

Publicitate
Zen Residence – Constanta, apartamente de 2 - 3 camere direct dezvoltator imobiliar

Ne puteți urmări și pe Facebook, Twitter sau Google News!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Introduceți aici numele dvs.