Generalul SIE în retragere Silviu Predoiu
Generalul SIE în retragere Silviu Predoiu
Generalul SIE în retragere Silviu Predoiu este unul dintre fondatorii unui nou partid care apare pe scena politică din România. Este vorba despre „Liga Acțiunii Naționale”, înființat de Silviu Predoiu alături de un tânăr bugetar și un om de afaceri controversat, scrie captura.ro.

Generalul SIE în retragere Silviu Predoiu a fost, între anii 2005-2018, comandantul operativ al serviciului și, totodată, director interimar de câteva ori. După ce s-a pensionat, Predoiu a debutat în politică la partidul lui Victor Ponta, Pro România.

Cel de-al doilea fondator al formațiunii „Liga Acțiunii Naționale” este Alexandru Gabriel Feroiu. Acesta ajuns consilier la Ministerul pentru Mediul de Afaceri, în 2017, pe când avea 24 de ani, ca mai apoi să ajungă consilier la Ministerul Tineretului și Sportului, în 2018. De acolo, a luat o pauză un an mai târziu, ca să înființeze o firmă privată (AFG Development), potrivit captura.ro.

A revenit în structurile guvernamentale în 2020, la Ministerul Sportului, de unde a plecat în iunie 2021, pe o funcție de „consilier programe tineret” la Primăria Capitalei.

Publicitate
Energia Residence apartamente de vanzare Constanta

Totodată, cel de-al treilea fondator din „Liga Acțiunii Naționale” este controversatul afacerist Constantin Iacov, patron al echipelor de fotbal Progresul București și FC Național.

Acesta a mai avut legături cu politica, coordonând chiar campania electorală a Pro România, partid condus de Victor Ponta, la ultimele alegeri parlamentare, în 2020. Ulterior, Iacov l-a denunțat pe Ponta în cazul unor echipamente de campanie neplătite și i-a șters site-ul de partid (Iacov deținea domeniul). Judecătorii au hotărât în ianuarie că Ponta trebuie să achite un milion de euro în această speță.

Printre partenerii de business ai lui Iacov s-au numărat o șefă de la Finanțe Publice Dolj (Simona Bușică) și frații Mhăilescu din Craiova (patronii clubului Extensiv). Aceștia au fost arestați pentru deturnări masive de TVA comise pe vremea lui Adrian Năstase, în cadrul unei rețele conectate la Ristea Priboi (fost spion ceaușist acuzat de poliție politică), mai scrie captura.ro.

Alt asociat al lui Iacov este fostul acționar la Rapid (Nicolae Cristescu) arestat de DIICOT anul trecut într-o operațiune de destructurare a unor grupări de cămătari. În acest ultim dosar a fost săltat și Interlopul Eugen Preda, lideul clanului Luptătorilor.

Publicitate
Zen Residence – Constanta, apartamente de 2 - 3 camere direct dezvoltator imobiliar

Ne puteți urmări și pe Facebook, Twitter sau Google News!


1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Introduceți aici numele dvs.