Velierul Adornate
Velierul Adornate
Pe rolul Tribunalului Constanța a fost înregistrat, pe 25 ianuarie, dosarul 715/118/2023, Secția Civilă – Drept maritim și fluvial, cu reclamant Compania Națională Administrația Porturilor Maritime SA și pârât Grup Servicii Petroliere Logistic SRL. Obiectul dosarului l-a constituit sechestrarea navelor DM155 și ADORNATE, ambele aflate în proprietatea Grup Servicii Petroliere Logistic SRL.

Dosarul a primit termen ieri și s-a judecat imediat. În rechizitoriul judecătorilor de la Secția a II-a Civilă de la Tribunalul Constanța se arată că: “Admite cererea formulată de reclamanta COMPANIA NAŢIONALĂ ADMINISTRAŢIA PORTURILOR MARITIME SA în contradictoriu cu pârâta GRUP SERVICII PETROLIERE LOGISTIC. Instituie măsura sechestrului asigurător asupra navei DM155, proprietatea pârâtei şi a navei ADORNATE, proprietatea pârâtei, măsură dispusă până la soluţionarea acţiunii de fond ce urmează a fi introdusă într-un termen de cel mult 20 de zile de la data încuviinţării măsurii asigurătorii. Stabileşte în sarcina reclamantei obligaţia consemnării unei cauţiuni de 5% din valoarea creanţei afirmate, în termen de 10 zile de comunicarea prezentei încheieri. Executorie. Cu drept de apel în termen de 5 zile de la pronunţare, ce se depune la Tribunalul Constanţa. Pronunţată astăzi, 26.01.2023, prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei”.

La câteva ore după pronunțarea sentinței, Grup Servicii Petroliere Logistic SRL a înaintat apelul împotriva deciziei magistraților, scăpând, astfel, chiar și temporar, de consecințele sentinței date ieri.

Anul trecut, în luna iulie, Administrația Județeană a Finanțelor Publice (AJFP) Constanța scotea la licitație velierul ADORNATE care aparține uneia din firmele lui Gabriel Valentin Comănescu. Nava fusese transformată în goeletă în 1997 și recondiționată în 2006 și este înregistrată pe firma SC Grup Servicii Petroliere Logistic SRL, firmă al cărei beneficiar Comănescu. În trecut era considerată emblema hotelului Vega din Mamaia. Prima sa croazieră pe Marea Neagră a avut loc în 2010.

Publicitate
Energia Residence apartamente de vanzare Constanta

Este o navă proiectată special pentru toţi iubitorii luxului şi aventurilor inedite pe mare. Velierul a navigat pe întreaga Mare Mediterană de la Insulele Baleare, Barcelona şi Valencia până la Riviera Franceză, de la Marsilia la Monte Carlo.

Între 21 septembrie si 7 octombrie 2013, Adornate a participat la Lycamobile Mediterranean Tall Ships Regatta 2013, competiţie organizată de fundaţia Sail Training International, nominalizată în 2007 la Premiul Nobel pentru activitatea sa în slujba promovarii înţelegerii interculturale şi prieteniei.

Adornate a devenit astfel primul velier civil care a reprezentat România la o Regata Internationala de Tall Ships, până atunci ţara noastră fiind reprezentată doar de legendara N.S. Mircea, care este, după cum se ştie, navă militară.

Întrecându-se cu 35 veliere din întreaga lume, echipajul velierului hotelului Vega din statiunea Mamaia, a câştigat trei premii în cadrul competiţiei: “Most impressive arrival in Barcelona” – trofee oferit de primarul Barcelonei – trofeul pentru nava din categoria sa care a parcurs cea mai mare distanţă pentru a începe competiţia din Portul Barcelona şi cel mai important premiu al Regatei organizate de Sail Training International, votat de comandanţii tuturor navelor participante – “The Friendship Trophy & Flag”, pentru nava şi echipajul care au contribuit cel mai mult la încurajarea prieteniei şi înţelegerii interculturale pe parcursul competiţiei.

GRUP SERVICII PETROLIERE LOGISTIC SRL societatea debitoare a cărei bun este vândut la licitație a fost înființată în 2014, are sediul în Năvodari – Port Midia și îi are asociați pe Comănescu Gabriel Valentin (1%) și GSP Holding SA (99%). Gabriel Valentin Comănescu și Bratu Mihai Dumitru sunt administratorii firmei.

Societatea a raportat în 2021 o cifră de afaceri de 30 548 591 lei și 120 de angajați, cifră mult mai mică comparativ cu 2020 când aceasta a fost 51.967.108 lei.

GSP HOLDING SA a fost înființată în 2003 și îi are acționari pe Gabriel Valentin Comănescu și trei persoane juridice: GSP HOLDING SA (80%), UPETROM GROUP MANAGEMENT SRL (18%) și RCI GRUP DE CONSULTANTA SRL (1%). Administratorii societății sunt Gabriel Valentin Comănescu și Corina Gheorghiță.

În 2020, firma a raportat o cifră de afaceri mică comparativ cu alți ani financiari – 15.235.091 lei. Prin comparație, în 2010, la momentul când compania avea 505 angajați, cifra de afaceri a fost de 2.307.764.811 lei.

Firma este conectată cu alte 21 de firme: Upetrom 1 MAi Trading SRL din Ploiești, Vega Turism SA – din Mamaia, Vega Travel Internațional SRL, Setcar SA – Brăila, Vega Offshore SRL, Dobrogea Media SRL, Upetrom Engeneering SRL, Grup Servicii Petroliere Shipyard SRL, HR Expert Support Solutions, Comprotect 92 SA, Upetrom Group Management SRL, Izvor M.D. Crângu SRL, RCI Grup de Consultanță SRL, GVC Drilling SRL, Grup Servicii Petroliere SRL, Green Country SRL, Grup Servicii Petroliere Engennering SRL, Grup Servicii Petroliere Catering SRL, Grup Servicii Petroliere Training SRL, Gino Impex SRL.

 

Publicitate
Zen Residence – Constanta, apartamente de 2 - 3 camere direct dezvoltator imobiliar

Ne puteți urmări și pe Facebook, Twitter sau Google News!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Introduceți aici numele dvs.