Velierul lui Gabriel Comănescu, scos la licitație de ANAF pentru aproape un milion de euro

Știrile zilei
Administrația Județeană a Finanțelor Publice (AJFP) Constanța îi scoate la licitație velierul ADORNATE care aparține uneia din firmele lui Gabriel Valentin Comănescu. Minunata navă transformată în goeletă în 1997 și recondiționată în 2006, aparține debitorului SC Grup Servicii Petroliere Logistic SRL, firmă al cărei beneficiar este Gabriel Valentin Comănescu. În trecut era considerată emblema hotelului Vega din Mamaia. Prima sa croazieră pe Marea Neagră a avut loc în 2010.
Potrivit dosarului de executare nr. 32949101, nr. 233-4 din 07.07.2022 pentru recuperarea creanțelor se va organiza o licitație în data de 26 iulie 2022, la ora 13.00, la sediul de pe bulevardul Tomis, nr. 312 A, din Constanța.
Aceasta este prima licitație care se organizează, prețul de pornire a licitației fiind de 4.396.707 de lei.
Asupra Velierului Adornate, AJFP Constanța are contractul de ipotecă imobiliară nr. 233/14.02.2018.
Adornate este o goeletă autentică, construită în anul 1961 ca pescador în Marea Nordului, transformată in goeleta în 1997 şi recondiţionata în 2006.
Este o navă proiectată special pentru toţi iubitorii luxului şi aventurilor inedite pe mare. Velierul a navigat pe întreaga Mare Mediterană de la Insulele Baleare, Barcelona şi Valencia până la Riviera Franceză, de la Marsilia la Monte Carlo.






Între 21 septembrie si 7 octombrie 2013, Adornate a participat la Lycamobile Mediterranean Tall Ships Regatta 2013, competiţie organizată de fundaţia Sail Training International, nominalizată în 2007 la Premiul Nobel pentru activitatea sa în slujba promovarii înţelegerii interculturale şi prieteniei.
Adornate a devenit astfel primul velier civil care a reprezentat România la o Regata Internationala de Tall Ships, până atunci ţara noastră fiind reprezentată doar de legendara N.S. Mircea, care este, după cum se ştie, navă militară.
Întrecându-se cu 35 veliere din întreaga lume, echipajul velierului hotelului Vega din statiunea Mamaia, a câştigat trei premii în cadrul competiţiei: “Most impressive arrival in Barcelona” – trofee oferit de primarul Barcelonei – trofeul pentru nava din categoria sa care a parcurs cea mai mare distanţă pentru a începe competiţia din Portul Barcelona şi cel mai important premiu al Regatei organizate de Sail Training International, votat de comandanţii tuturor navelor participante – “The Friendship Trophy & Flag”, pentru nava şi echipajul care au contribuit cel mai mult la încurajarea prieteniei şi înţelegerii interculturale pe parcursul competiţiei.
Ulterior, Adornate, velierul şi emblema hotelului Vega din Mamaia, a participat între 30 aprilie si 27 mai 2014, la prima competitie a navelor cu vele desfășurată exclusiv în Marea Neagră, SCF Black Sea Tall Ships Regatta 2014. SCF Black Sea Tall Ships Regatta s-a desfășurat între 30 aprilie si 27 mai 2014 pe traseul Varna – Novorosyisk – Sochi – Constanţa.
La finalul cursei, întreaga flota participantă a ramas în Portul Constanta între 24 si 27 mai pentru ceremonia de premiere, iar navele au putut fi vizitate de către public, ceea ce se va repeta şi cu velierele participante la Regata Marilor Veliere, între 8 şi 11 septembrie 2016.
Regata a fost organizată în Romania de Navigator Yacht Club, în parteneriat cu Academia Navală Mircea cel Bătrân, Compania Naţională “Administratia Porturilor Maritime” şi Primăria Municipiului Constanţa.
Mai multe informații despre ADORNATE puteți vizualiza AICI.
Date despre societatea care deține velierul Adornate
GRUP SERVICII PETROLIERE LOGISTIC SRL societatea debitoare a cărei bun este vândut la licitație a fost înființată în 2014, are sediul în Năvodari – Port Midia și îi are asociați pe Comănescu Gabriel Valentin (1%) și GSP Holding SA (99%). Gabriel Valentin Comănescu și Bratu Mihai Dumitru sunt administratorii firmei.
Societatea a raportat în 2021 o cifră de afaceri de 30 548 591 lei și 120 de angajați, cifră mult mai mică comparativ cu 2020 când aceasta a fost 51.967.108 lei.
GSP HOLDING SA a fost înființată în 2003 și îi are acționari pe Gabriel Valentin Comănescu și trei persoane juridice: GSP HOLDING SA (80%), UPETROM GROUP MANAGEMENT SRL (18%) și RCI GRUP DE CONSULTANTA SRL (1%). Administratorii societății sunt Gabriel Valentin Comănescu și Corina Gheorghiță.
În 2020, firma a raportat o cifră de afaceri mică comparativ cu alți ani financiari – 15.235.091 lei. Prin comparație, în 2010, la momentul când compania avea 505 angajați, cifra de afaceri a fost de 2.307.764.811 lei.
Firma este conectată cu alte 21 de firme: Upetrom 1 MAi Trading SRL din Ploiești, Vega Turism SA – din Mamaia, Vega Travel Internațional SRL, Setcar SA – Brăila, Vega Offshore SRL, Dobrogea Media SRL, Upetrom Engeneering SRL, Grup Servicii Petroliere Shipyard SRL, HR Expert Support Solutions, Comprotect 92 SA, Upetrom Group Management SRL, Izvor M.D. Crângu SRL, RCI Grup de Consultanță SRL, GVC Drilling SRL, Grup Servicii Petroliere SRL, Green Country SRL, Grup Servicii Petroliere Engennering SRL, Grup Servicii Petroliere Catering SRL, Grup Servicii Petroliere Training SRL, Gino Impex SRL.
Foto: ANAF / magazin-nautic.ro
OBSERVAȚII:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.