Vergil Chițac
Vergil Chițac
Astăzi, 30 septembrie, la Universitatea Ovidius din Constanța a avut loc deschiderea anului universitar 2022 – 2023. La eveniment au participat studenți, profesori, dar și personalități politice de la nivel local, printre care și primarul municipiului Constanța, Vergil Chițac. Acesta a transmis comunității academice locale un mesaj, prin care a subliniat ideea necesității implicării studenților și profesorilor în dezvoltarea locală. 

Deschidem noul an universitar cu așteptări și ambiții uriașe. Ne dorim ca standardele înalte în domeniul educației, precum și abnegația și competențele profesorilor în aulele și sălile de curs, să creeze noi generații de studenți preocupați cu adevărat de calitatea pregătirii lor și noi generații de absolvenți bine echipați intelectual, psihologic și etic, pentru o piață solicitantă și exigentă.

Municipalitatea Constanța are multiple planuri de dezvoltare și modernizare a orașului. Pentru punerea lor în aplicare avem nevoie de parteneriate solide cu mediul academic local. Este nevoie de o implicare mai mare a comunității academice locale în viața socială și economică a orașului nostru.

Visăm o prezență în cetate a comunității academice care să exploateze plenar potențialul ei vast, de a crea plus valoare, de a realiza studii și cercetări cu un înalt caracter aplicativ, de a fundamenta planurile de dezvoltare sustenabilă a orașului și de facilita implicarea acestora. Avem nevoie de ieșirea elitei din turnul de fildeș, a transmis primarul Vergil Chițac.

Publicitate
Energia Residence apartamente de vanzare Constanta

De asemenea, acesta a mai precizat că municipalitatea este deschisă la noi parteneriate de colaborare, în vederea dezvoltării orașului. De asemenea, acesta le-a cerut profesorilor să facă front comun pentru a-i determina pe studenți să nu mai părăsească Constanța.

Universitatea Ovidius are tot ceea ce îi trebuie pentru a deveni, alături de administrația locală, fundamentul acestor dezvoltări. Are profesori prestigioși, un desing insituțional extins, capacitate semnificativă de mobilizare a resursei umane de calitate din generațiile tinere, laboratoare de cercetare secotorială. Acest potențial își poate crea în mod facil și firesc mai multe oportunități pentru a fi util comunității locale căreia îi aparține Univerisatea Ovidius.

Ușile Primăriei Constanța sunt mereu deschise pentru consolidarea parteneriatului cu Univeristatea Ovidius. Avem intenția de a face din acest parteneriat o prioritatea a activității noastre în sens larg, nu doar un parteneriat sectorial pentru educație. 

Orașul nostru nu are nevoie doar de o administrație locală eficientă și creativă, ci, simultan, de o comunitate academică prestigioasă cu înalte standarde profesionale și etice, dat și de o excelentă cooperare sistemică a acestora, în absența căreia soluțiile de dezvoltare urbană pot fi limitate. 

Ne dorim foarte mult să putem îndrepta împreună nedreptatea și tristețea de a avea în continuare generații de copii și studenți a căror prioritate recunoscută este să fugă din colectivitate, din oraș sau din țară.

Mizez pe dumneavoastă, domnilor profesori, că împreună vom reda tinerilor încrederea că vocile lor vor fi ascultate și vor conta în dezvoltarea orașului”, a mai transmis primarul municipiului Constanța.

Publicitate
The Laundry Box Servicii de spalare profesionala textile covoare livrare ridicare gratuite v1

Ne puteți urmări și pe Facebook, Twitter sau Google News!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Introduceți aici numele dvs.