Arest preventiv - furt de combustibil Mihail Kogălniceanu
Arest preventiv - furt de combustibil Mihail Kogălniceanu
Șapte militari români şi un civil au fost reţinuţi și apoi arestați preventiv, fiind acuzaţi că au furat tone de combustibil din baza militară Mihail Kogălniceanu. Cei opt au contestat măsura, cerând doar control judiciar.

„Solutia pe scurt:

În baza art. 226 C.p.p. admite propunerea formulată de Parchetul Militar de pe lângă Tribunalul Militar București în dosarul penal nr. 444/P/2022.

În baza art. 223 alin.2 C.p.p. în referire la art. 202 alin.1si 3 C.p.p. dispune arestarea preventivă a inculpaților: -plt. Maj.ALECSANDRU MARIN -sg.maj. DOLOFAN MARIUS BOGDAN -cpt. GHERASIM ANDREI -civil BOBOC CORNEL FLORIN- -cap. MENABIT Ervin mil. ARDELEAN MIRCEA- -cap. TESLARU GHEORGHE- -sg. Maj. MECÂ VICTORAȘ- pe o perioadă de 30 zile, începând cu dată de 16.11.2022 și până la dată de 15.12.2022, inclusiv, cu excepția inculpatului ALECSANDRU MARIN pentru care durata măsurii arestării va curge de la dată punerii în executare a mandatului de arestare preventivă.

Publicitate
Energia Residence apartamente de vanzare Constanta

Respinge cererile formulate de inculpații Alecsandru Marin și Dolofan Marius Bogdan de luarea a măsurii controlului judiciar, precum și cererile de luare a măsurii arestului la domiciliu sau control judiciar formulate de inculpații GHERASIM ANDREI, BOBOC CORNEL FLORIN, MENABIT ERVIN, ARDELEAN MIRCEA, TESLARU GHEORGHE, MECA VICTORAȘ. Dispune emiterea de îndată a mandatelor de arestare preventivă.

Măsura se comunica administrației locului de deținere.

În baza art.275 alin. (3) C. proc. pen. cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. Cu drept de contestație în termen de 48 de ore de la pronunțare pentru inculpat și de la comunicare pentru procuror.

Pronuntată în camera de consiliu, azi, 16.11.2022″

22 de militari şi civili sunt acuzaţi de procurori că, în ultimele luni, au furat şapte tone de combustibil, motorină şi kerosen din Baza Mihail Kogălniceanu.

Combustibilul era sustras direct din cisterne, în bidoane şi canistre de plastic şi era scos din bază chiar cu maşinile personale ale suspecţilor, susţin surse din anchetă. Apoi era vândut la negru, brut sau diluat, către fermieri, proprietari de utilaje agricole.

Ieri au fost făcute mai multe percheziţii la domiciliile celor anchetăţi, dar şi în unitatea militară, percheziţii în urmă cărora au fost reţinuţi şapte militari şi un angajat civil al bazei.

Publicitate
Zen Residence – Constanta, apartamente de 2 - 3 camere direct dezvoltator imobiliar

Ne puteți urmări și pe Facebook, Twitter sau Google News!


LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Introduceți aici numele dvs.