O parte dintre părinții elevilor din cadrul Școlii Gimnaziale nr. 30 „Gheorghe Țițeica” din Constanța au strâns strâns semnături și au depus astăzi la secretariatul instituției de învățământ un memoriu adresat directorului Florentina Țigmeanu prin care își arată susținerea profesoarei de matematică Diana Sîrbu în scandalul în care aceasta este implicată. 

Demersul părinților a patru clase, clasa a V-a E, a VI-a B, a VII-a B și a VIII-a C, vine în urma deciziei cadrului didactic de a-și suspenda contractul de muncă după ce, la adresa sa au fost făcute, în ultimele zile, numeroase presiuni. Totul a pornit de la părintele unui elev al unității de învățământ care a transmis Inspectoratului Școlar Județean Constanța o reclamație cu privire la activitatea sa didactică.

De aici s-a dezlănțuit practic scandalul.

Elena Fuduli, reprezentant al Asociației de Părinți a Școlii „Gheorghe Țițeica” a vorbit astăzi despre aceste aspecte, dar și despre demersul părinților care susțin profesorul de matematică:

Publicitate
Energia Residence apartamente de vanzare Constanta

„În ultimele săptămâni au fost niște situații care ne-au făcut să ne adresăm Inspectoratului Școlar și Primăriei, dar și doamnei director. Vom depune o petiție și un memoriu doamnei director”.

Elena Ghiorghilă, unul dintre părinții a cărui copil se află în clasa a V-e E, clasă de la care a pornit situația conflictuală, a povestit cum de s-a ajuns la această situație:

Părinții, colegii profesori, dar mai ales copiii apreciază activitatea și implicarea profesorului de matematică și susțin că rezultatele bune la această disciplină i se datorează dânsei.

Memoriul depus astăzi de o parte dintre părinții preocupați de educația copiiilor lor poate fi consultat în cele ce urmează:

După ce părinții au depus petiția și memoriul am stat de vorbă și cu directorul Școlii 30, Florentina Țigmeanu, care ne-a declarat că profesoara de matematică este de astăzi în concendiu medical și că în cadrul Consiliului de Administrație care a avut loc vineri, 11 noiembrie 2022, s-a discutat despre cum poate fi rezolvată situația și cum se poate păstra cadrul didactic în instituție.

Declarațiile complete date de directorul unității de învățământ pot fi ascultate în cele ce urmează:

Publicitate
Zen Residence – Constanta, apartamente de 2 - 3 camere direct dezvoltator imobiliar

Ne puteți urmări și pe Facebook, Twitter sau Google News!


1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Introduceți aici numele dvs.